Az interszexuálisok jogaiért küzdenek Sorosék

2017.10.29

Az interszex társadalom most végre láthatóvá válik és hallatja hangját - minderről az Open Society Foundations oldalán lehet olvasni egy örömteli beszámolót. A Soros-szervezet a melegjogok zászlóvivőjeként és a genderszemlélet elfogadtatása után most újabb célt tűzött ki: az interszexualitás védelmét, akik nemcsak a törvények megváltoztatására törekszenek, hanem a média befolyásolására is.

"A nemi ideológia egy olyan fikció, ami valóban káros hatásokat fejt ki, és amit a politikusok arra használnak, hogy az eddig kivívott női és LMBT-s jogokat sárba tiporják"- írja az Open Society , hozzátéve, hogy hibás az a feltételezés, hogy a nemi szerepek rákényszeríthetőek lennének az emberekre. Mint ismert: a Soros-szervezetek egyebek mellett például azért küzdöttek, hogy ne kelljen senkinek elfogadni a hagyományos férfi vagy női szerepet csak a biológiai jegyek alapján, de élen jártak a melegjogok érvényesítésében is, a melegek házassághoz és gyermekneveléshez való jogait alkotmányba akarták rögzíttetni több országban is. A gender és LMBT-s aktivista mozgalmak után most az interszexualitásért emelik fel hangjukat.

"Az Intersex Védelmi Mozgalom készen áll a pillanatra, amikor végre láthatóvá teszik magukat" - hirdetik, bár hangsúlyozzák, hogy ez a pillanat csak akkor lehetséges, ha az interszex emberek hallatják hangjukat és megosztják történeteiket.

A Human Rights Watch és a interACT , az interszexuális fiatalok érdekképviseleti csoportja most azt követeli, hogy tiltsák meg azt a gyakorlatot, ami "állandó károkat okozhat az interszex gyermekek számára". Az idei év elején pedig három amerikai orvos adott ki nyilatkozatot, amelyben felszólítottak az interszex gyermekek műtétjeinek leállítására.

Hasonló cikkek : 


Interszexuális az olyan ember, aki kromoszómáit, nemi hormonjait, elsődleges és/vagy másodlagos nemi jellegeit tekintve nem határozható meg egyértelműen férfiként vagy nőként. Az interszexuális egyénnek lehetnek férfi és női biológiai jellemzői is egyszerre. Az interszexualizmus fogalmát a XX. század gyógyászata alkotta azoknak a személyeknek a számára, akiket nem tudtak sem férfiként sem nőként definiálni. Az interszexualitás kifejezést ugyanakkor politikai mozgalmak is használják annak érdekében, hogy kritikát állítsanak a nemek jelenlegi besorolási elvének, és hallassák hangjukat egy új kategorizálási rendszer létrehozásának érdekében.

"Advocating for Non-binary people" - kongresszus a transneműségért

"Túl hosszú ideig kellett az interszex embereknek bujkálniuk: elutasították az igazságot a testükről, nem oszthatták meg tapasztalataikat, történetüket, mert féltek a megbélyegzéstől és gyötörte őket a szégyenérzet" - hangoztatják az Interact oldalán, ahol azt is megmagyarázzák, hogy interszex emberek mindig is léteztek, azonban az orvosok úgy kezelték az interszexualitást, mint születési rendellenességet, amit legtöbbször titokban tartottak a gyermek előtt.

Szerencsére ezek a napok véget érnek. Egyre több interszexuális beszél magáról és hallatnak az interszexuális jogokról - különösen a saját döntéseik meghozatalának jogáról, hogy mit tesznek a saját testükkel kapcsolatban.

-írták.

AZ 1990-ES ÉVEK ELŐTT AZ INTERSZEXUALITÁS - KÖZNYELVI HASZNÁLATBAN: HERMAFRODITIZMUS - KIZÁRÓLAG ORVOSI KÉRDÉSNEK SZÁMÍTOTT

A különböző interszex és azok az LMBTQ szervezetek is, amelyek ügyükké tették az interszex állapottal rendelkezők képviseletét és támogatását, azért küzdenek, hogy a csecsemő- és gyerekkorban végzett nem életmentő beavatkozások törvényileg tiltottak legyenek. Ez elsőként Máltán valósult meg idén áprilisban. Az olyan interszexuálisak, akik nemi szerve nem mutat egyértelmű nemi jelleget, sebészi beavatkozással eldönthetik, hogy női vagy férfi nemi szervet szeretnének-e. A műtéti beavatkozás lehetősége természetesen függ az interszexualitás típusától, és az esetek 20-30 százalékában fennállhat annak a veszélye, hogy a nemi szerv esetleg nem fog megfelelően funkcionálni (például a hüvely érzéketlensége, túl kicsi pénisz). Az eddigi gyakorlattól eltérően mára a szakemberek többsége azon az állásponton van, hogy minimalizálni kell a gyermekkori beavatkozást, és a beteg felnőttkorában döntsön a műtétről. Hangsúlyozzák azt is: "a kegyetlen nemi ideológiai érvelést" vallási meggyőződésnek álcázzák bizonyos "politikai hatalmi erők", persze csak azért, hogy "megtagadják az emberektől az alapvető jogokat." Ez ellen pedig tenni kell.

Ebben a videóban Kimberly Zieselman, az Interact ifjúsági érdekképviseleti szervezet igazgatója megosztja saját történetét, és elmagyarázza, miért fontos a láthatóság az interszex emberek és családjaik számára. Kiemeli: az Interact nem csak a törvények megváltoztatására vagy az egészségügyi politika megváltoztatására törekszik, hanem a média befolyásolására is. Így már nem is kell meglepődni ezentúl azon, ha óriásplakátokon, újságokban, videóban vagy éppen szappanoperában interszexuális embereket mutogatnak vagy éppen olyan gyerekkel találkozunk óvodában, iskolában, aki nem tudja, hogy fiú-e vagy lány.

Ha van igazi elmebeteg kereszténygyűlölet, ha létezik tanári ostobaság, akkor ez tényleg az. Egy Bordeaux melletti városban a tanárok leállították egy hollywoodi animációs film karácsony előtti vetítését egy moziban és kirángatták a gyerekeket, mert úgy ítélték meg, a film nem volt elég világias. A rajzfilm egyébként egy szamárról szól, sok aranyos...

Dobrev Klárát - egyenlőre - tanúként akarják meghallgatni, mivel az Altus több alkalommal nyújtott kölcsönt a hárommilliárdos költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csaba érdekeltségébe tartozó Human Operator Zrt.-nek - értesültünk a Czeglédy-ügy egyik gyanúsítottjának ügyvédjétől. Dobrevet elvileg Budapesten is meghallgathatnák, valószínűbb...

Az Országgyűlés plenáris ülésén a napirend előtti felszólalások egyik témája az volt, hogy nemrég az állandó betelepítési kvóta mellett döntött az EP LIBE bizottsága. A Fidesz frakció és a kormány szerint a Soros tervnek ez az uniós szintű megvalósítása olyan nyilvános erőszak a tagállamok jogállamiságán, ami ellen minden eszközzel fel kell lépnie...

MAGYARORSZÁGON A SZÜLŐK DÖNTENEK

Mivel Magyarországon jogilag csak a nő és férfi biológiai nem elfogadott, a szülőknek minden esetben dönteni kell a kettő közül az anyakönyvezés előtt, amelyre legkésőbb hathetes korban kerül sor. A döntést végül a szülők hozzák meg, de az orvos jelentős szerepet játszik ebben. Ő tájékoztatja a szülőket a gyerek állapotáról, majd - esetenként más szakterületű orvossal, például sebésszel történő konzultációt követően - tesz egy javaslatot a gyerek nemét és a kezelést illetően. A szülői döntés azonban csak addig szabad, amíg nem életmentő vagy a fejlődéshez szükséges beavatkozásokról van szó. Bizonyos esetekben ugyanis hormonpótló kezelés nélkül nem lenne biztosítva például a gyerek csontjainak egészsége, növekedése. Más esetekben a nem megfelelően fejlett ivarmirigyeket kell megfigyelés alatt tartani, mert azok 18-20 éves korra 30% eséllyel daganattá alakulhatnak. A szülőnek ezt is jogában állhat megtagadni, de ezzel egyértelműen saját gyereke egészségét kockáztatja - írja az Üvegplafon blog.

http://pestisracok.hu/az-interszexualisok-jogaiert-kuzdenek-soros-szervezetek/