Botkáék migráns simogatóknak engedtek át egy iskolát Szegeden

2017.10.29

Politikai vitát váltott ki Szegeden egy évek óta üresen álló iskolaépület sorsa. Az egyik fideszes képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy a Botka László-féle városvezetés döntése értelmében ingyen használhatták az épületet a bevándorlókat segítő civilek, másoktól viszont pénzt kértek volna. A Fidesz szerint Botka László ebben az ügyben is azokat segítette, akik támogatják a bevándorlást. A szegedi vezetés válasza szerint: "kötelesség segíteni a rászorulókat" - hangzott el az M1 Híradójában.

Az egykori szegedi, szentmihályi iskola üresen álló, kihasználatlan tantermeiben tárolták azokat az adományokat, amelyek még 2015 nyarán érkeztek a Migszol Szeged nevű migránsokat segítő szervezethez.

A szervezet azért alakult, hogy a Szegeden átvonuló migránsokat segítse. Többek közt egy fabódét is felállítottak a szegedi pályaudvar előtt, ahol ételt, italt, ruhát adtak az oda érkező embereknek. A Migszol Szeged pénzt nem, de egyéb támogatást kért és kapott is a szegedi önkormányzattól.

"A szegedi önkormányzat kérésünkre felajánlott egy faházat, amelyet a pályaudvaron helyeztünk el, ebben gyűjtöttük és osztottuk az adományokat, illetve raktározási lehetőségként is szolgált az eleinte a pályaudvarhoz közeli önkormányzati tulajdonú helyiség. Azonban, ahogy egyre több adomány érkezett, szükséges volt egy nagyobb tárolási kapacitással rendelkező helyiséget keresni, így került szóba az önkormányzat javaslatára az évek óta üresen álló iskolaépület" - magyarázta Kékesi Márk, a Migszol Szeged koordinátora.

Bizottsági döntés nélkül adta oda Botka az épületet

2002 óta volt üres az épület, amelyet már több mint két éve ingyen használ a szervezet. A városrész önkormányzati képviselője szerint közgyűlési felhatalmazás és bizottsági döntés nélkül adta oda Botka László polgármester az ingatlant, annak ellenére, hogy az állami vagyonról szóló törvény kimondja, ingyen senkinek nem lehetne oda adni.

A Karolina iskolanővérek szerettek volna általános iskolát üzemeltetni, de a város több millió forintos bérleti díjat kért, és ezt ők nem tudták vállalni. A bérleti díj kérése után pár hónappal meg odaadták ingyenes használatra annak a szervezetnek, amelyik a migránsok szabad vándorlását, szabad útvonalának biztosítását tűzte ki célul Európában és Magyarországon egyaránt - hangsúlyozta Nógrádi Tibor, a Fidesz önkormányzati képviselője.

Az M1 megpróbálta felkeresni az ügyben Botka Lászlót is, hogy megkérdezze, miért adta ingyen a Migszol Szeged részére az épületet és mivel támogatta még a szervezetet. A polgármester azonban nem akart nyilatkozni, később a kabinet közleményében azt írta: "A társadalom kötelessége, hogy a segítségre szoruló tagjainak támogatást nyújtson. Ebben a tevékenységben a rendelkezésére álló erőforrásaival az önkormányzat is kiveszi részét."

hirado.hu

Ha van igazi elmebeteg kereszténygyűlölet, ha létezik tanári ostobaság, akkor ez tényleg az. Egy Bordeaux melletti városban a tanárok leállították egy hollywoodi animációs film karácsony előtti vetítését egy moziban és kirángatták a gyerekeket, mert úgy ítélték meg, a film nem volt elég világias. A rajzfilm egyébként egy szamárról szól, sok aranyos...

Dobrev Klárát - egyenlőre - tanúként akarják meghallgatni, mivel az Altus több alkalommal nyújtott kölcsönt a hárommilliárdos költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csaba érdekeltségébe tartozó Human Operator Zrt.-nek - értesültünk a Czeglédy-ügy egyik gyanúsítottjának ügyvédjétől. Dobrevet elvileg Budapesten is meghallgathatnák, valószínűbb...

Az Országgyűlés plenáris ülésén a napirend előtti felszólalások egyik témája az volt, hogy nemrég az állandó betelepítési kvóta mellett döntött az EP LIBE bizottsága. A Fidesz frakció és a kormány szerint a Soros tervnek ez az uniós szintű megvalósítása olyan nyilvános erőszak a tagállamok jogállamiságán, ami ellen minden eszközzel fel kell lépnie...