Megvertek egy tiltakozót Gyurcsány hívei

2017.10.29

Megütöttek egy demonstráló fiatalt a Demokratikus Koalíció péntek délutáni fórumán, melyet Niedermüller Péter, a DK európai uniós parlamenti képviselője tartott a Vasutas Művelődési Házban.

A Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció alelnöke és a párt európai uniós képviselője, Niedermüller Péter érkezett Pécsre pénteken. A politikus a Vasutas Művelődési Házban tartott lakossági fórumot, melyen körülbelül 27-en vettek részt.

A politikus épp azokról a DK számára prioritást élvező szociális problémákról beszélt, melyeket egy esetleges választási győzelem után orvosolni szeretnének, amikor két fiatal demonstráló a művelődési ház nagytermének hátsó sorából felállt, kitartottak egy molinót, melyen a következő szöveg volt olvasható: "Hazaáruló! Szégyelld magad!"

A többnyire nyugdíjasokból álló publikum több tagja felszólította a fiatalokat arra, hogy menjenek ki a teremből, közben pedig két férfi odament a demonstrálókhoz, kitépte a kezükből a molinót, majd pedig az egyik férfi, egy idős úr, egy nagy pofont is lekevert az egyik tüntető fiatalnak, közben pedig erősen szitkozódott. A tüntetők egy szót sem szóltak a történtek alatt.

- Ezt nem kellett volna - mondták többen is a pofozkodó férfinak, köztük Kunszt Márta, a DK pécsi képviselője. Erre valaki a nézők közül bekiabálta, hogy "Nem ám, még többet is!". Kunszt Márta próbálta elmagyarázni a DK híveinek, hogy ez egy nyilvános fórum volt, ahol a demonstrálók hangot adhatnak ellenvéleményüknek, de csak páran figyeltek rá.

- Rohadt mocskos tetvek, én nekem ne mondják, hogy hazaáruló vagyok, hát mit képzelnek ezek! Ez a baj, hogy semmit nem teszünk ezek ellen! - kiabálta a pofonosztó öregúr, aki pár perccel ezután ki is viharzott a teremből.

- Végigdolgoztuk az életünket, megcsináltuk nekik az országot, mit csináltak belőle! - kiabálta egyidős nő, majd hozzátette, hogy: "Tudják már meg, hogy mi is vagyunk valakik, nem csak a Fidesz, a rohadt életbe!".

Niedermüller az esetet úgy kommentálta, hogy jobb, ha nem hagyják magukat beleharcolni verekedésekbe, mert akkor az fog történni, amit Orbán mondott, hogy 2017 őszén zavargások lesznek.

- Én megértem az urat, hogy dühös lett, de én azt gondolom, hogy nem fogjuk tudni ezt megoldani. Le lehet állni verekedni, de én nem szeretnék verekedni. Nem fogunk ötről a hatra jutni, ha egymásnak esünk. Erre várnak, és így ki fogjuk készíteni magunkat - mondta.

A megütött fiatal demonstráló, Beke Zoltán, a Fidelitas dél-dunántúli régiójának igazgatója elmondta, társával ők csak éltek a szabad véleménynyilvánítás jogával, mikor molinójukat kifeszítették. Az arra érkező reakcióra viszont nem voltak felkészülve.

A DK hívei a régi időket idézően reagáltak a tüntetésünkre. Erőszakkal, retorzióval, pofonnal válaszoltak egy olyan szituációra, melynek során számukra nem elfogadható nézetekkel szembesültek - mondta. Emlékezetes, hogy 2006-ban, Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatt azonosítószám nélküli rendőrök vertek meg tüntetőket.

A DK rejtélyes adatai

A fórumon a DK alelnöke célkitűzéseikről szólva hangsúlyozta, ha kormányra kerülnek, tenni fognak az éhező gyermekek helyzetének javításáért, melyet "néhány 10 milliárd forintból" meg lehetne oldani véleménye szerint.

Kiemelte, hogy az ország 15-16 éves fiataljainak a 27 százaléka tudomása szerint funkcionális analfabéta, a jelenlegi kormánynak pedig szerinte "se esze, se szíve" ahhoz, hogy megoldják ezt a problémát. A fogyatékos gyermekekkel élő családokon is segítene a DK - mondta - el fogják érni, hogy ezek a fiatalok valahogy szakmát tanulhassanak.

A szegény és analfabéta gyerekek megsegítése és felzárkóztatása mellett az egész országra kiterjedő idősellátást is szeretnének létrehozni, melynek véleménye szerint a normális nyugdíj mellett része az is, hogy el kell érni, hogy az idősek érezzék megbecsülve magukat.

Niedermüller ezután kifejtette, hogy ha hatalomra kerülnek, céljuk az lesz, hogy az ország fiatal generációit felkészítsék a jövőre, melynek kulcsa az oktatási rendszer megváltoztatásában rejlik szerinte.

A DK alelnöke elmondta, hogy a gyerekek ma felesleges lexikális tudást magolnak csak be, ezért vesztik el a kedvüket a tanulás iránt. Ezen úgy változtatnának, hogy például az évszámok beverése helyett az összefüggésekre irányítanák a diákok figyelmét.

Ha van igazi elmebeteg kereszténygyűlölet, ha létezik tanári ostobaság, akkor ez tényleg az. Egy Bordeaux melletti városban a tanárok leállították egy hollywoodi animációs film karácsony előtti vetítését egy moziban és kirángatták a gyerekeket, mert úgy ítélték meg, a film nem volt elég világias. A rajzfilm egyébként egy szamárról szól, sok aranyos...

Dobrev Klárát - egyenlőre - tanúként akarják meghallgatni, mivel az Altus több alkalommal nyújtott kölcsönt a hárommilliárdos költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csaba érdekeltségébe tartozó Human Operator Zrt.-nek - értesültünk a Czeglédy-ügy egyik gyanúsítottjának ügyvédjétől. Dobrevet elvileg Budapesten is meghallgathatnák, valószínűbb...

Az Országgyűlés plenáris ülésén a napirend előtti felszólalások egyik témája az volt, hogy nemrég az állandó betelepítési kvóta mellett döntött az EP LIBE bizottsága. A Fidesz frakció és a kormány szerint a Soros tervnek ez az uniós szintű megvalósítása olyan nyilvános erőszak a tagállamok jogállamiságán, ami ellen minden eszközzel fel kell lépnie...

Gyurcsány nem akarja

Niedermüller átfogó képet festett az ellenzékről is és sok szerencsét kívánt az LMP-nek, mert ők nem akarnak az ellenzékkel összefogni.

- A Jobbik és az LMP külön indul, az Együtt szeretne is valamit és nem is, nem lehet eldönteni, hogy beállnak-e Szél Bernadett mögé, Karácsony Gergely lassan egyedül alkotja a Párbeszédet, és mivel nagyon szeretne valami lenni, ezért ne tudja eldönteni hova álljon, állandó mozgásban van - mondta, de talán a mi oldalunkra kerül, de az Együtt nem. Az MSZP-t nagyon megütötte Botka László visszalépése, nincs emberük, sem ötletük helyére, de ez minket semmilyen örömmel nem tölt el. Ha összeroppannak, akkor tényleg nagyon nagy bajban vagyunk. Sokkal inkább arra bátorítjuk őket, hogy legyenek közös jelöltjeink az egyéni körzetekben,úgy vélem, hogy november végére megtörténhet a megegyezés - mondta.

A közös lista és a közös miniszterelnök-jelölt kérdése azonban problémásabb, hiszen ehhez közös program kellene.
- Vannak köztünk azonban nézetkülönbségek: mi a határon túli magyarok szavazati jogát mindenképpen elvennénk, mert nem itt élnek, nem érinti őket a választás - ez nem hazaárulás. Mi azt is mondjuk, nem az a fontos, hogy legyen13. havi nyugdíj, hanem az, hogy biztonságos, kiszámítható legyen idősügyi (?!) politika. Ezen nézeteltérések miatt a realitás az, hogy lesz 106 közös jelölt, de nem lesz közös miniszterelnök-jelölt és közös lista sem.

Az DK alelnöke elmondta, Gyurcsány Ferenc leszögezte, nem pályázik a kormányfői posztra, nem akar jelölt sem lenni.

A kerítés semmit nem ér

Legalábbis a DK-s alelnök szerint, mert migráció ügyében az nem megoldás, hogy "körülkerítjük a saját játszóterünket". Amikor Magyarországon átmentek a migránsok, akkor a magyar hatóságoknak gőzük nem volt, hogy mit kellene tenniük, fogták és átvitték őket Ausztriába - mondta.

- Ezt nem bocsájtották meg nekünk, Orbán Viktor nem találja a hangot az unióval, és attól még, hogy kerítést építünk, ezek az emberek nem fognak otthon maradni - mondta. - Egymillió menekült az 500 milliós Európában, semmi. Közös fellépés kellene Európában, hogy megkülönböztessük a ténylegesen rászorulókat azoktól, akik csak a jobb körülmények miatt akarnak ide jönni.

Szó sincs arról, hogy menekültek követték volna el a terrortámadásokat, ez aljas hazugság, hanem olyanok, akik már ezekben az országokban éltek - mondta a DK alelnöke, ugyanakkor ezzel szemben tény az, hogy a támadások egy részét - például hazánkon is átutazó - migránsok, a másik részét pedig korábban bevándoroltak gyermekei (akik radikalizálódtak) követték el.

pecsma.hu