Pénzzel kerülheti el a börtönt a balos oligarcha gyilkos lánya

2017.10.25

Megúszhatja a börtönbüntetést annak az ukrán baloldali oligarchának a lánya, aki világszerte megdöbbentést keltve a napokban öt járókelőt ölt meg a kocsijával Harkov központjában, ahol a megengedett sebesség majdnem duplájával száguldozva áthajtott a piroson, majd fel a járdára.

A család ügyvédei ugyanis bevallottan azon dolgoznak, hogy megfelelően nagy összegekkel rávegyék az áldozatok családjait, vonják vissza a kereseteiket. Az ukrán törvények szerint ugyanis peren kívüli megegyezéssel még egy közlekedési bűncselekmény esetén is elkerülhető a tárgyalás.

Aljona Zajceva egyelőre két hónapra került előzetesbe, és akár tíz év letöltendő fenyegeti. A fiatal nőnek két éve volt jogosítványa, ezidő alatt sajtóhírek szerint 8 büntetést kapott, ebből 4-et gyorshajtásért.

Zajceva már le is nyilatkozta, hogy rettentően sajnálja, és reméli, hogy az áldozatok családjai elfogadják a családja által nyújtott segítséget.

(via Independent)


Dobrev Klárát - egyenlőre - tanúként akarják meghallgatni, mivel az Altus több alkalommal nyújtott kölcsönt a hárommilliárdos költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csaba érdekeltségébe tartozó Human Operator Zrt.-nek - értesültünk a Czeglédy-ügy egyik gyanúsítottjának ügyvédjétől. Dobrevet elvileg Budapesten is meghallgathatnák, valószínűbb...