A buszsofőrnek nem engedett felszállni egy nikábba öltözött nőt megbüntették

2017.04.14

Többször is megtiltotta a nikábot viselő nőnek a felszállást a buszára egy alsó-szászországi buszsofőr. Emiatt azonban alaposan megütheti a bokáját - írja a The Local.

A sofőrt ugyanis ennek következtében egy rendőrségi szóvivő szerint szabálysértés miatt vizsgálják, a bírság elérheti akár a 10 000 eurót (több, mint 3 millió forintot) is.

A buszsofőrt az egyik nő férje jelentette fel a helyi hatóságoknál. A magántulajdonban lévő buszvállalat elítélte a sofőr cselekedetét.

Nem ez az első eset azonban, hogy a hagyományos iszlám öltözet ellenérzéseket vált ki Nyugat-Európában, korábban rengeteg politikus elutasította a hidzsáb viselését, köztük említhető Marine Le Pen is.

A Jobbik elnöke egyik törökországi előadásán elmesélt egy történetet egy isztambuli cipőárusról, akinek a bazárjában ott lóg egy fénykép róla - írta a Bors. A cipőárus ugyanis úgy hitte, hogy Vona egy turáni vezető.

A kormánypártok továbbra is stabilan őrzik vezető pozíciójukat, nem változtak érdemben az erőviszonyok - derült ki a Századvég legfrissebb pártpreferencia kutatásából. A választók 80 százaléka szerint a Fidesz-KDNP nyeri meg az áprilisi választást.

Vona Gábor, a Jobbik elnökének a vagyoni helyzete érdemben nem változott 2016-hoz képest, legalábbis ezt állítja. Tavaly vett egy legelőt, ami még most is a tulajdonában van, miközben továbbra sincsen semmilyen ingatlana és a képviselői fizetésén kívül jelentős bevétele. Nagy kérdés, hogy valójában kinél is lakik. Zavaros ingatlanhelyzetét tehát...