A CEU ELLEN TÜNTETTEK A FŐVÁROSBAN

2017.04.24

Az elmúlt hetek Soros-egyetem melletti tüntetések után a "CEU-s vircsaft" elleni demonstrációt tartottak a hét végén a Nyugati téren. Az alig százfős békés megmozdulás célja figyelemfelhívás volt arra, hogy elegük van a tüntetésekből, zavargásokból.

A pályaudvar előtt tartott rendezvényen beszédet mondott Bertha Szilvia, A Munka Becsületéért Alapítvány elnöke, Sztrebka Erika, a Szkítia zenekar énekesnője, Kassai-Kaszás Imre színművész és Kertész-Bakos Ferenc, az Amerikai Tudományos Akadémia tagja. Elhangzott Budaházy György a Hídember, valamint Varga-Bíró Tamás Dalnok című hangüzenete is.

Forrás: MTI    

A családias hangulatú tüntetést egy pár fős, EU-s zászlót lengető társaság próbálta megzavarni, ami szóváltásba torkollott. Az ott összegyűlteket és Orbán Viktor miniszterelnököt is szidalmazókat végül a rendőröknek kellett felszólítani a távozásra.

A hét végi demonstráción feltűntek a Betyársereg, valamint a Magyar Gárda tagjai is, így Silip Norbert, a szervezet "országos elhárításának" volt parancsnoka, de jelen volt a Jobbik jelenlegi politikája miatt önmagát feloszlatott vámosmikolai alapszervezet egykori elnöke, Varga Attila is.

Magyaridok.hu