A CEU leleplezésével indult az Informátor az Echo Tv-n

2017.05.06

A Soros-birodalom koronagyémántjáról, a tőzsdecápa mellényzsebéből kikandikálók által rettenetesen féltett CEU-ról rántotta le a leplet az Echo Tv új oknyomozó magazinja, az Informátor a tegnapi első adásban. A műsorból kiderül, Soros György spekuláns magánegyeteme előnyben részesíti az aktivista múlttal bíró diákok felvételi kérelmét, a Soros-fiókák előtt pedig minden CEU-s ajtó azonnal nyílik. Az Informátor arra is rávilágít, Soros miként aktivizálta ellenzéki politikusokból, liberális újságírókból és válogatott utcai hangoskodókból álló hálózatát a CEU mellett és az Orbán-kormány ellen. Az Informátor a Soros egyetemet körülhálózó milliárdos cégháló kusza szálait is kibogozta.

Hosszú kihagyás után új oknyomozó műsorral jelentkezett tegnap az Echo TV-n az egykori Célpont stábjának több tagja, köztük Losonczi Kata és Bohár Dániel, akikhez Szarvas Szilveszter, a PestiSrácok.hu főszerkesztő-helyettese is csatlakozott új riportertársként és felelős szerkesztőként. A hetente, péntekenként 21:30-kor jelentkező Informátor tegnapi első adásában a Soros-birodalom koronagyémántjáról, a CEU-ról és az egyetem hátteréről rántotta le a leplet Bohár Dániel és Szarvas Szilveszter.

A politikai műsorban a roma származású S. Ágnes is megszólal, akit állítása szerint azért nem vették fel a CEU egyik célzottan roma származású fiatalokat segítő programjára, mert korábban dolgozott a fideszes Járóka Líviának, valamint Balog Zoltán miniszternek is. Kiderül, Ágnes 2013-ban jelentkezett az RGPP, vagyis a Roma Felsőoktatási Előkészítő programra, de hiába volt megfelelő az előképzettsége, mondvacsinált indokokkal elutasították felvételi kérelmét. A nő ezek után felkereste azokat a hallgatókat, akiket csont nélkül felvettek a CEU-ra. Megtudta, a diákok túlnyomó többsége Soros György valamelyik szervezetéből ejtőernyőzött a milliárdos spekuláns egyetemére, sőt, a programra jelentkező külföldi hallgatók is Soros köpönyegéből bújtak ki.

Az Informátor első adásában azt az egyetem által eddig következetesen tagadott információt is megerősíti az egyik CEU-s dolgozó, hogy Soros magánegyeteme előnyben részesíti az aktivista múlttal bíró diákok felvételi kérelmét.

Az Informátor stábja a Soros magánegyetemét körülhálózó cégbirodalomra is vetett egy pillantást.

"Soros CEU-ja nem csak ideológiai központ, nem csak hálózati elitképző, hanem kőkemény biznisz is. A CEU-hoz mintegy féltucat vállalkozás kapcsolódik, az önálló cégek vezetői pedig egyes társvállalkozásokban is felbukkannak, a CEU-s üzleteket bonyolítók köre jól körülhatárolható. Kiss Márk László például a CEU Holding Kft. és a CEU Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezetői tisztségét is ellátta egészen 2017. február 28-ig, amikor is a két CEU-s cég a Közép-európai Egyetem Szolgáltató és Ingatlankezelő Kft.-vel karöltve be nem olvadt a Kis-Buda Center Irodaházépítő és Értékesítő Kft.-be. Hab a tortán, hogy Kiss Márk László a Kis-Buda Center ügyvezetője" - hívja fel a figyelmet az Informátor. Pikáns, hogy a műsorban az ügyvezető azt próbálja bizonygatni, hogy nem is Soros György alapította a CEU-t...

pestisracok.hu, echotv