A falhoz lökte és fogdosta áldozatát Marton László

2017.10.25

Újabb nő mondta el a történetét arról, hogyan zaklatta szexuálisan Marton László volt igazgató. Ezzel a Kádár-korszakban igazgatónak kinevezett, majd a Demszky-érában 19 évig igazgató-főrendező Martonnak ő a nyolcadik áldozata, aki beszél a támadásról.

Nem álltam volna ki a nyilvánosság elé, ha Marton László bocsánatot kér Sárosdi Lillától és a többi, nem nevesített nőtől. De nem ez történt - magyarázta az egyelőre névtelenséget kérő nő, hogy miért meséli el történetét. Később azonban a bíróságon is vállalná azt arccal, névvel - írta a levelében a nyolcadik áldozat a HVG-nek.

Olvassa el ezeket is:

A Jobbik elnöke egyik törökországi előadásán elmesélt egy történetet egy isztambuli cipőárusról, akinek a bazárjában ott lóg egy fénykép róla - írta a Bors. A cipőárus ugyanis úgy hitte, hogy Vona egy turáni vezető.

A kormánypártok továbbra is stabilan őrzik vezető pozíciójukat, nem változtak érdemben az erőviszonyok - derült ki a Századvég legfrissebb pártpreferencia kutatásából. A választók 80 százaléka szerint a Fidesz-KDNP nyeri meg az áprilisi választást.

Vona Gábor, a Jobbik elnökének a vagyoni helyzete érdemben nem változott 2016-hoz képest, legalábbis ezt állítja. Tavaly vett egy legelőt, ami még most is a tulajdonában van, miközben továbbra sincsen semmilyen ingatlana és a képviselői fizetésén kívül jelentős bevétele. Nagy kérdés, hogy valójában kinél is lakik. Zavaros ingatlanhelyzetét tehát...

Az eset a kilencvenes években történt az akkor még egyetemista nővel, aki gyakornokként került a Vígszínházba. Első találkozásukkor késett pár percet Martontól, aki nem volt ideges, sőt fagyizni hívta. A kedélyes fagyizás után a rendező felhívta az irodájába beszélgetni a gyakornokot, majd ekkor fordultak rosszra a dolgok a nő elmondása alapján:

Valami rövid beszélgetés még lehetett, némi bók, elpirulás. Én már mennék, ez volt a fejemben. Hogy lehet itt szépen elköszönni, ez már valahogy nem a színházról szól, ez már másról. Láttam a vörös hajú lányt, magamat, a falnak nyomva, beszorítva. A menekülési út elzárva. A lelkem elhagyta a testemet. Aztán már csak arra emlékszem, hogy látom, amint ellököm a férfit, aki egészen közel, kellemetlenül közel van hozzám, testemnek feszül a teste, feltépem az ajtót, és kirohanok. Zrínyi Ilona. Futok. Át a titkárságon, köszönés nélkül, ki az utcára. Futok a körúton, és nem tudok sírni. Félelmet érzek, bénultságot, legszívesebben a kocsik közé rohannék." 

Az esetet az akkor fiatal nő az anyjának mesélte el, aki nem értette, miért utasította el a lány a rendezőt. Az anya azt mondta neki: "Ha így viselkedsz, akkor talán soha nem fogsz bekerülni a Vígszínházba. Sőt, semmilyen színházba."

Pont a múlt heti HVG-ben jelenhetett meg egy publicisztika a Marton-ügyről, amelyben szerepelt az az állítás, hogy "amit Sárosdi Lilla közléséből tudunk, abból hiányzik az erőszak és a hatalommal való visszaélés mozzanata".

A nyolcadik áldozat egyébként végül mégis a Vígszínházban kezdett dolgozni egy produkción,ahol többször összefutott Martonnal. A rendező úgy viselkedett vele, mintha semmi nem történt volna. Vagy legalábbis semmi olyan, ami ne lett volna Marton szerint természetes.

Molnár Ferenc utódai sem kérnek Martonból

Mint arról korábban beszámoltunk, Marton László legutóbbi bemutatója A Pál utcai fiúk című musical volt a Vígszínházban. Az eredeti művet jegyző Molnár Ferenc leszármazottai most elhatárolódtak Martontól, miután több nő is azzal vádolta meg, hogy szexuálisan zaklatta őket.

ORIGO.HU