A jobbikos egy gyermek és egy családanya megölésével fenyegetőzött

2017.06.12

Feljelentették Zagyva György Gulya volt jobbikos parlamenti képviselőt, miután egy őt kritizáló publicista feleségét és lánygyermekét halálosan megfenyegette. A feljelentést maga a publicista, Varga B. Tamás tette, aki a 888.hu számára megerősítette a tényt.

Varga B. Tamás radikális publicista egy június 7-én közzétett videóban számolt be arról, hogy Zagyva György Gyula volt jobbikos parlamenti képviselő, aki egyben a Jobbikhoz köthető Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagja (HVIM) halálosan megfenyegette nemcsak őt, hanem feleségét és 12 éves lányát is. A videóban elhangzottak szerint a halálos fenyegetést nemcsak Varga B. Tamás, hanem az éppen a helyszínen, a feljelentést rögzítő ügyeletes rendőrtiszt is hallotta, miután Zagyva fenyegető telefonhívása kihangosításra került.

A feljelentő vallomása szerint a volt jobbikos képviselő többek között ezt üvöltötte a telefonba:

Ma este ne aludj otthon, neked véged van, ezt nem úszod meg! Hagyjad már ezt a zsidó tempót, te köcsög! [...] El leszel intézve te is, és a családod is. Elintézünk örökre!"

A volt jobbikos képviselő erőszakos reakcióját az váltotta ki, hogy Varga B. Tamás publicista egy nyilvános, a közösségi médiában tett bejegyzésben kritizálta azokat a magukat radikális hazafinak mondó volt jobbikosokat, akik a Soros-féle Gulyás Mártonnal, Stohl Andrással és Csintalan Sándorral összefogtak annak érdekében, hogy a kormány ellen lázítsanak.

Feltehetően itt szakadt el a cérna a volt jobbikos képviselő Zagyva György Gyulánál, aki nemcsak az őt kritikával illető Varga B. Tamást fenyegette meg, hanem az egész családját, beleértve Varga B. kislányát is.

Lapunk megkeresésére a publicista megerősítette, a Zagyva általi halálos fenyegetés valóban megtörtént, melynek nemcsak ő, hanem az épp nála ügyeletet teljesítő rendőr is fültanúja volt. Mindemellett Varga B. megerősítette a 888.hu azon korábbi értesüléseit is, miszerint Zagyva György Gyula a múltban már nem egyszer folyamodott efféle, a törvények által tiltott testi fenyegetés eszközéhez. 888.hu