A KORMÁNY ELKÖTELEZETT A MUNKAHELYTEREMTŐ TÁMOGATÁSOK MEGŐRZÉSE MELLETT

2017.03.12

A kormány elkötelezett a munkahelyteremtő támogatások megőrzése mellett - jelentette ki a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár pénteken Pécsen, annak kapcsán, hogy "az Európai Unió e kérdéskört saját hatáskörébe akarja vonni".

Tuzson Bence az infokommunikációs szektorban tevékenykedő IT Services Hungary (ITSH) Kft. pécsi telephelyén tartott sajtótájékoztatón közölte: a sajnálatos uniós törekvéssel szemben magyar kormány célja, hogy továbbra is legyen joga támogatni a magyarországi munkahelyteremtést.

"A KORMÁNY EGYIK LEGFONTOSABB CÉLJA, HOGY MAGYARORSZÁGON A LEHETŐ LEGKISEBB LEGYEN A MUNKANÉLKÜLISÉG."

"A kormány egyik legfontosabb célja, hogy Magyarországon a lehető legkisebb legyen a munkanélküliség, és mindenki találjon munkát, aki akar, tud és képes dolgozni" - fogalmazott. Mint hangsúlyozta, a magas hozzáadott értékkel magas színvonalú munkát végző ITSH mintegy hatszáz jelenlegi pécsi munkahelyéből kétszáz a kormány támogatásával jött létre. Az EU-s tervre utalva úgy vélekedett: "ha ez megtörtént volna a múltban, akkor ennél a cégnél kétszáz emberrel kevesebben dolgoznának". Az infokommunikációs szektorban Magyarországon mintegy tízezer álláshely van - mondta Tuzson Bence, aki a vállalatok és az oktatási intézmények együttműködésének fontosságát hangsúlyozva példaként említette, hogy az ITSH a Pécsi Tudományegyetemmel és öt középiskolával is szorosan együttműködik.