Orbán Viktort támadják Simicskáék

2017.04.04

Orbán Viktor továbbra sem reagál személyeskedésekre - közölte a miniszterelnök sajtófőnöke

PDÁ - 2017.04.03. 18:51

Politikai okok miatt támadják, fotósok figyelik meg a családját, amiért "előbb-utóbb mindenkinek fizetnie kell" - mondta Simicska Ádám egy, a Jobbikhoz közel álló portálnak adott, vulgáris kifejezésekkel tarkított interjúban.

Simicska Lajos fia szerint ez nem fér bele a politikába. "Így dolgozik ez a magát konzervatív, családbarát kormánynak mondó maffia" - jelentette ki Simicska Ádám, aki korábban közösségi oldalán is közzétett fenyegető bejegyzéseket. Első két írását Győri Tibornak, a Modern Média Group társtulajdonosának szentelte, akit felszólított, hogy küldje el a fotósokat veszprémi házuktól, majd - állítása szerint apja üzenetét tolmácsolva - azt írta: "kibelezlek titeket!" Egy másik, feltehetően Orbán Viktornak címzett bejegyzésében azzal fenyegetőzött, hogy kompromittáló információkat hoznak nyilvánosságra a miniszterelnök családjáról.

Ezt követően Simicska Lajos a hvg.hu megkeresésére közölte, hónapok óta paparazzik figyelik, fényképezik a családját. Őt nem idegesíti a dolog, de "ez mégiscsak egy család, három gyerekem van, ez már sok" - tette hozzá. Simicska közölte, a híresztelésekkel ellentétben nem kötött megállapodást a Jobbikkal, de "minden szimpátiája" Vona Gábor pártjáé.

Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke mindezek kapcsán közölte: a miniszterelnök az ország ügyeivel foglalkozik, továbbra sem reagál személyeskedő támadásokra.

Eközben a Blikk felvételt közölt arról, hogy a Jobbik volt képviselő-jelöljte, Varga Damm Andrea együtt szurkolt Simicskával a veszprémi kézilabdacsapatnak.