A Momentum szerint övék a jövő... Kér vajon ebből a jövőből valaki?

2017.05.06

Interjút adott a svájci Neue Zürcher Zeitung napilapnak Fekete-Győr András, a Momentum frontembere (vagy ahogy az egyik kommentelő nevezi: a belvárosi tökös üstökös).

A kevély pártvezér nem sokat kertelt, leleplezte a hazafiatlan Orbán-kormányt, amelynek kutya kötelessége lenne az illegális érkezők hóna alá nyúlni, ehhez képest egyebet sem tesz, mint harcosan tiltakozik a jövevények ellen. Az ifjú atléta (a nolimpiai mozgalom életre hívója) szerint igen gyenge a magyarországi kultúra, ha azt félteni kell néhány száz menekülttől. Az újság az újszülött párt programjáról is érdeklődött, ám csak annyit sikerült megtudnia, hogy a gyülekezet bevándorlás- és melegházasság-párti.

De hát ez itt a lényeg! Náluk ez az alfa és az ómega... Ami ugye annyit jelent, hogy a Momentum szövetségesei is adottak. Például a szocialisták, akiknek már LMBTQI­ (Leszbikusok, Melegek, Biszexuálisok, Transzneműek, ­Queerek és Interszexuálisok) munkacsoportjuk is van, emellett fokozatosan bevezethetőnek tartják az azonos neműek házasságát. Akárcsak Gyurcsányék, akik minden évben lelkesen ott csápolnak a Budapest Pride-on. Aztán meg ott vannak a régi, masszív melegpártiak: Együtt, Párbeszéd, Liberálisok, hogy Gulyás Marciról és komálósairól már ne is szóljunk.

- Én hazafinak tartom magam, Orbán Viktor ugyanakkor haza­fiatlan - mondta az újságnak a segédpolitikus, majd hozzátette: - Magyarország uniós tagállam, tehát a bevándorlókkal kapcsolatos EU-döntéseket végre kell hajtania. Fekete-Győr a belpolitikára is kitért, arról tájékoztatott, hogy mostantól ők, momentumosok jelentik a jövőt, a többi magyarországi pártnak lejárt a jegye, befellegzett. Game over.

Csak remélni lehet, hogy a ránk kíváncsi svájci olvasó más forrásból is tájékozódik.

Magyaridok.hu