A Momentumnak fontosabb a melegházasság bevezetése, mint a határvédelem

2017.05.03

Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke, a Neue Zürcher Zeitung című svájci napilapnak beszélt a párt valódi identitásáról és programjáról.

Fekete-Győr Andrásék eddig azt mondták magukról, hogy nem ideológiák mentén határozzák meg politikájukat. A svájci lapnak adott interjújában az Együtt és a Párbeszéd babérjaira törő viccpárt elnöke azonban lerántotta a leplet a Momentum valódi arcáról. Fekete-Győr pártját első sorban liberálisnak nevezte, emellett pedig gyakorlatiasnak és szociálisnak. Valljuk be, nem lepődtünk meg. Mindig is tudtuk. De akkor eddig miért takaróztak? Áh, nem ők az új SZDSZ, nem ám, soha, dehogyis.

Meret Baumann újságíró kérdésére Fekete-Győr önmaga fedte fel a vidékieket gyalázóMomentum valódi világnézetét, miután a svájci napilapnak leszögezte, a melegházasság számára fontosabb, mint a határok védelme.

Az azonos nemű párok házasságának lehetőségét teljesen természetesebbnek tartom annál, mint hogy Magyarország védi a határait"

A melegek házassága melletti kiállás után Fekete-Győr a migránskrízisről és Orbán Viktorról is véleményt mondott a svájci napilap hasábjain, a kormányfőről például úgy nyilatkozott, hogy "Orbán hazafiatlan, mert fél a bevándorlóktól", és miután Magyarország uniós tagállam, ezért a bevándorlókkal kapcsolatos uniós döntéseket is végre kellene hajtania hazánknak.

Gyenge a magyar kultúránk, ha azt néhány száz menekülttől féltjük"

- mondta Fekete-Győr, aki elmondta, hogy ő hazafinak tartja magát.

Mi vagyunk a jövő, az összes többi magyarországi párt a múlt"

- nyilatkozta Fekete-Győr András a mögötte álló 0,0000001 százalékos magabiztossággal. Szerinte a politika lehet szexi, ezért ezt szeretnék közvetíteni a fiatalok felé. Véleménye szerint 2018-ban nem irreális átlépniük az öt százalékos parlamenti küszöböt ( :D ), mert ők a hiányzó alternatíva.

A Neue Zürcher Zeitungban megjelent cikkből kiderül, hogy Fekete-Győréknek továbbra sincs pontos elképzelésük Magyarország jövőjéről, és a programjukról is csak annyit lehet tudni - azon kívül, hogy bevándorlás-és melegházasságpárti -, hogy majd valamikor lesz. Talán ősszel?

888.hu