A tüntetők a körmenetnek is nekimennének

2017.04.15

Röszkén, az embertelen menekültpolitika ellen tiltakozik szombaton Juhász Péter és szimpatizánsai - írta az agitátor-politikus Facebook-oldalán, majd a tiltakozást a Szabadság téren folytatják. Szélsőbalos hozzászólók eközben a húsvéti körmenet megtámadására, valamint Erdő Péter tojással való megdobálására buzdítanak. A nyíltan kereszényellenes kommentelők szerint csak így érné el a szombati tüntetés a célját.

Juhász Péter, az Együtt politikusa Facebook-bejegyzésében arról tájékoztatta rajongóit, hogy húsvét ünnepének alkalmával sem fog "csendben maradni". Mint tudatta, a mai nap folyamán Röszkére fognak látogatni, ahol az embertelen menekültpolitika ellen tiltakoznak majd, délután pedig a Szabadság térre vonulnak, ahol a szintén tiltakoznak. Juhász arról is írt, a "kormánymédia jobbnak látta lebuzizni Gulyás Mártont, mint a tárgyalásának védőbeszédét közölni", ezért azt javasolta követőinek, hogy bizonyos portálokat ne olvassanak.

Juhász Péter Facebook-felületére jellemzően most is teret enged a szélsőséges, antidemokratikus, a választói akaratot felülíró uszításnak. Egyik hozzászólója szerint, "félre kell tenni egy időre minden szemérmességet. Félre kell tenni minden "zsúrpubi"-ságot. És nagyon el kell bánni velük. Akár igazságtalanul is. Leszarom. Aztán amikor eltakarítottuk őket, akkor mehet a szekér a civilizáció szabályai szerint".

Az Együtt politikusa nem határolódik el attól a véleménytől sem, miszerint "mindenképpen több fázisban kell és lehet visszaállítani a demokráciát, a köztársaságot, a nyugati civilizációt Magyarországon. Első időkben egész máshogy kell csinálni, mint az az értékrendünk szerint illendő és optimális. Mert másképp képtelenség lesz kifüstölni őket a kulcspozíciókból és a társadalom minden zegzugából".

Egy másik szélsőséges a Facebook-on azt állítja, a tüntetésnek akkor lesz értelme, ha sikeresen megzavarják a Bazilikából induló körmenetet. A katolikus ünnep elleni nyílt támadást a szélsőbalos kommentelő többek között azzal indokolja, hogy Erdő Péter "egy büdös szót sem ejtett a maffiakormány ellen". Véleménye szerint mivel a rendőrség kénytelen lesz beavatkozni a "hívők" és a tüntetők szétválasztására, a tüntetés eléri célját, azaz a rendőrállam bemutatását a médián keresztül. Az Együtt szimpatizánsa arról is beszél, jól szórakozna, ha Erdő Pétert, valamint a kormány jelen lévő tagjait tojással vagy narancssárga festékes lufikkal is megdobálnák. Egy másik keresztényellenes hozzászóló vízipisztollyal lőné le Erdő Pétert.

Pestisracok.hu

A Jobbik elnöke egyik törökországi előadásán elmesélt egy történetet egy isztambuli cipőárusról, akinek a bazárjában ott lóg egy fénykép róla - írta a Bors. A cipőárus ugyanis úgy hitte, hogy Vona egy turáni vezető.

A kormánypártok továbbra is stabilan őrzik vezető pozíciójukat, nem változtak érdemben az erőviszonyok - derült ki a Századvég legfrissebb pártpreferencia kutatásából. A választók 80 százaléka szerint a Fidesz-KDNP nyeri meg az áprilisi választást.

Vona Gábor, a Jobbik elnökének a vagyoni helyzete érdemben nem változott 2016-hoz képest, legalábbis ezt állítja. Tavaly vett egy legelőt, ami még most is a tulajdonában van, miközben továbbra sincsen semmilyen ingatlana és a képviselői fizetésén kívül jelentős bevétele. Nagy kérdés, hogy valójában kinél is lakik. Zavaros ingatlanhelyzetét tehát...