1.000.000 magyar ember küldte vissza eddig a Nemzeti konzultációs íveket

2017.05.09


Átlépte az egymilliót az eddig visszaküldött nemzeti konzultációs kérdőívek száma - MTI.

DömötörCsaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kijelentette, hogy az eddig visszaérkezett 1 millió 130 ezer kérdőív azt jelzi, hogy a konzultációban olyan aktuális és lényeges kérdések szerepelnek, amelyek befolyásolják Magyarország jövőjét. A részvételi arány már most meghaladja a 2015-ös bevándorlási konzultációét, és várhatóan ez lesz az eddigi legnagyobb részvétellel járó ilyen akció.

Dömötör Csaba arról is beszélt, hogy május 20-ig azoknak a részvételére számítanak, akik szerint nincs rendjén, hogy bevándorlók milliói érkezzenek Európába ellenőrizetlenül. Szerinte a kormány azokra számít:

Megjegyezte, az emberek nemcsak a brüsszeli döntéshozóknak, hanem a hazai ellenzéki pártoknak is erős üzenetet küldhetnek.

"Az, hogy vitáink vannak a brüsszeli döntéshozókkal, nem változtat azon a tényen, hogy Magyarország Európa pártján áll és egy erős Európáért dolgozik" - szögezte le az államtitkár.

Akik nem szeretnék, ha Brüsszel betelepítési programokat kényszerítene Magyarországra, továbbá akik hazai kézben tartanák az adók, bérek, rezsidíjak meghatározását."

Éppen azért kell megreformálni az elhibázott, és nem a lényegi kérdésekre összpontosító brüsszeli politikát, hogy ,,Európa továbbra is a világ legjobb helye maradhasson" - mondta. 888.hu