140 ezernél is többen kitöltötték a konzultációs kérdőívet

2017.04.19

140 ezer válasz érkezett eddig a kormány nemzeti konzultációs kérdőíveire - jelentette ki Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Nagyon fontos, alapvető kérdésekről beszélünk, melyek az ország sorsát hosszú távon befolyásolják. Az ország gazdasági szempontból jól teljesít, de oda kell figyelni, más területeken veszélyek leselkednek, az "ég szélén felhők gyülekeznek" - fogalmazott.

Példaként említette, hogy a Soros Györgyhöz köthető szervezetek behozzák a migránsokat az Európai Unióba, Brüsszel pedig támadja a reizsicsökkentést. Ezek a kérdések rendszeresen felvetődnek, az emberek azonban nem tudták elmondani a véleményüket eddig minderről. Márpedig a sikeres politikához az emberek véleménye elengedhetetlen - érvelt Tuzson Bence.

Megemlítette: a szocialisták a napirendre vételét sem támogatták annak a javaslatnak, miszerint a rezsiár ne legyen szabadáras, hanem maradjon nemzeti hatáskörben.

A Jobbik elnöke egyik törökországi előadásán elmesélt egy történetet egy isztambuli cipőárusról, akinek a bazárjában ott lóg egy fénykép róla - írta a Bors. A cipőárus ugyanis úgy hitte, hogy Vona egy turáni vezető.

A kormánypártok továbbra is stabilan őrzik vezető pozíciójukat, nem változtak érdemben az erőviszonyok - derült ki a Századvég legfrissebb pártpreferencia kutatásából. A választók 80 százaléka szerint a Fidesz-KDNP nyeri meg az áprilisi választást.

Vona Gábor, a Jobbik elnökének a vagyoni helyzete érdemben nem változott 2016-hoz képest, legalábbis ezt állítja. Tavaly vett egy legelőt, ami még most is a tulajdonában van, miközben továbbra sincsen semmilyen ingatlana és a képviselői fizetésén kívül jelentős bevétele. Nagy kérdés, hogy valójában kinél is lakik. Zavaros ingatlanhelyzetét tehát...