20ezer milliárd forintot költött a migránsokra Németország

2017.05.24

Németországba több mint 1 millió migráns érkezett 2015 óta, akiknek az ellátása rengeteg pénzébe került a németeknek.

A német kormány 9,3 milliárd eurót adott az ország 16 tartományának, amit helyi kormányzatoknak a migránsok megsegítésére kellett költeniük. A pénz nagy része, 5,5 milliárd euró azon illegális bevándorlókhoz került, akik menekültkérelemért folyamodtak Németországban, de egyelőre még nem bírálták el a beadványukat. Az integrációs csomagra 2 milliárd euró jutott. Menekültszállásokra 400 millió eurót, 350 millió eurót pedig a kísérő nélküli kiskorú menekültekre költöttek - írja a Deutsche Welle.

A legtöbb támogatásból Észak-Rajna-Vesztfália részesült, a tartomány 1,2 milliárd eurót kapott. A második legnagyobb összeghez Bajorország jutott, ők 860 millió eurós támogatásban részesültek, Baden-Württemberg pedig 728 millió eurót kapott.

A német szövetségi kormány összesen 20 milliárd eurót, azaz nagyjából 6200 milliárd forintot költött a migránsokra 2016-ban.

A szövetségi pénzügyminisztérium közleménye szerint a fennmaradó 11 milliárd eurót - amelyet nem a tartományok kaptak a migránsok után - a migrációval kapcsolatos további intézkedésekre költötték.

A németek 40 százaléka szerint ennek ellenére az ország képes megbirkózni a migrációs nyomás keltette kihívásokkal.

888.hu