30 millió új migránsra is számíthatunk

2017.03.30

Az Európai Parlament elnöke, Antonio Tajani szerint a következő években hatalmas embertömegre kell számítani. Véleménye szerint menedékvárosok létesítése lehet az egyik megoldás.

A Die Weltnek adott interjújában beszélt arról, hogy a migránskrízist az Iszlám Állam arra használhatta fel (!), hogy terroristákat csempésszen át az európai kontinensre, többek között a hazáján, Olaszországon keresztül.

Ha nem sikerül az afrikai helyzetet konszolidálni, 10, 20 vagy akár 30 millióan fognak megindulni az Európai Unió felé tíz éven belül."

Tajani szerint a probléma megoldása érdekében az Európai Unió tagállamainak több milliárdot kellene afrikai országokba fektetniük.

Ezenkívül az olasz politikus a menekülteknek épített városok létrehozását szorgalmazza, szerinte ezzel lehetne visszaszorítani az embercsempészetet.

Véleménye szerint nem zárható ki az, hogy több terrorista szervezet, például a Boko Haram is beszivároghatott Európába, de ugyanakkor nem szabad, hogy ez megrémítse az embereket.

Fotó: AFP

Az Európai Parlament elnöke interjújában az iszlamizációra is kitért. Szerinte Európa elsősorban keresztény kultúrközösség, és ezt kell szem előtt tartani.

Meg kell védenünk identitásunkat. Ha nem védjük meg értékeinket, az újonnan érkezők fogják a szabályokat meghozni."

- szögezte le Antonio Tajani.

888.hu