72 óra.... avagy mi a különbség Orbán Viktor és Gyurcsány között?

2017.04.30

72 ÓRA... ( Orbán vs. Gyurcsány )
A héten Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök újabb hibbant ötlettel próbált az érdeklődés középpontjába nyomakodni. 72 órás " ULTIMÁTUMOT" adott Orbán Viktornak, hogy "tisztázza magát" Fletó agyából kipattant fiktív vádak alól.

Gyurcsány hétfői elmebeteg képlete emígy festett :

" Orbán Viktor = orosz ügynök + gazember maffiózó " 

Ez tehát a rózsadombi Apró-villa urának szánalmas provokáció-kísérlete a taccsvonalon túlról.
                                                                                                                                                              A Demokratikus Koalíció elnöke azt várja Orbán Viktortól, hogy bizonyítsa be az ellenkezőjét, vagy pedig 72 órán belül perelje be őt azokért az állításaiért, amelyek szerint Oroszország információkkal rendelkezik a Fideszhez és a kormányfőhöz köthető törvénytelen pénzmozgásokról. Amennyiben a miniszterelnök nem indít jogi eljárást, a DK elnöke igazoltnak tekinti vádjait - hangzott el Gyurcsány Ferenc hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen az ellenzéki politikus azt mondta: "hosszú évekkel ezelőtt", magas szintű, hiteles forrásból kapott szóbeli tájékoztatást arról, hogy Oroszország "megfelelő szervei" információkkal rendelkeznek a Fideszhez és személyesen Orbán Viktorhoz köthető törvénytelen pénzmozgásokról.                                                                                                         


Nos, vessük össze, hogy mivel telt ennek a két embernek az elmúlt 72 órája!

Orbán: 

 Szerda - Indulás Brüsszelbe. Na, nem városnézőként, hanem a " brüsszeli inkvizíció" vérszomjas oroszlánbarlangjába, ahol a VILÁGSAJTÓ figyelmének fókuszában Európa jelenlegi vezetői ( sírásói) és a Soros-hálózat által fizetett csacsener képviselői zúdítottak rá kartácstüzet .

" Azért jöttem, hogy megvédjem a hazámat" 

- kezdte beszédét Magyarország miniszterelnöke.A hosszúra nyúlt vita Orbán Viktor elsöprő győzelmével zárult a számbéli túlerőben lévő ballibsi vagdalkozókkal szemben. Felkészült, higgadt és elegáns diadalt ünnepelhettünk.Hiába vonyítoztak lila fejjel az EU-s hiénák...hiába vetettek be minden - szokásos- hazugságot. Végül a vitát / még a hagyományosan Orbán-ellenes sajtóorgánumok szerint is (!) / a magyar kormányfő nyerte. Egy futball-klisével élve: általában azt szokták mondani " idegenben jó az X is"... de ez nem döntetlen volt, hanem fölényes " vendéggyőzelem"... igazi magyar virtus! Utazás haza.


Csütörtök- Délben fogadta Anba Gabriel, a kopt ortodox egyház bécsi püspökét. Tárgyalásuk során, melyen részt vett Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is, áttekintették azokat a veszélyeket, melyeket a migráció Magyarországra és Európára jelent. Este Orbán Viktor miniszterelnök telefonon tárgyalt Recep Tayyip Erdogan török államfővel. Szóban is gratulált a török elnöknek az alkotmánymódosításról szóló népszavazás sikeréhez. Recep Tayyip Erdogan kezdeményezte, hogy a májusban Kínában megrendezendő "Egy övezet, egy út fórum" keretében külön kétoldalú egyeztetést is folytassanak Orbán Viktorral, amelyet a magyar miniszterelnök örömmel elfogadott.

Péntek: Korán reggel élő adásos interjú a Kossuth Rádió reggeli műsorában, majd rögtön utána irány Győr!A Modern városok program győri állomásán tartott sajtótájékoztatón, miután együttműködési megállapodást írt alá Borkai Zsolt polgármesterrel.
A megállapodást ismertetve elmondta: be kell fejezni a győri körgyűrűt, s felújítják a 8311-es számú utat. Utóbbi fejlesztés jelenleg a tervezési szakaszban van, az építés jövőre kezdődik. A munkálatokra hárommilliárd forintot szán a kormány. A belső elkerülő úton új hídra van szükség a Mosoni-Duna felett, erre hétmilliárd forint áll majd rendelkezésre, a kivitelezésnek 2019-ben kell elkezdődnie. Ütemezetten újulhat meg a Győri Nemzeti Színház és környéke húszmilliárd forintból, emellett hangversenytermet és konferenciaközpontot is építhetnek a városban. Kerékpárutat alakítanak ki a megyeszékhely és Pannonhalma között négymilliárd forintból a 82-es út mentén, továbbá felújítják és összekötik a helyi és helyközi busz- és a vasútállomást. Új mentőállomást kap a győri kórház.


Szombat: Délelőtt már ismét Brüsszelben tárgyal a miniszterelnök. Az Európai Néppárt elnökségi ülésén leszögezte, hogy Magyarország kormánya minden nyitott jogi kérdésben készen áll az együttműködésre az Európai Bizottsággal.
Ahogy a múltban, úgy a jövőben is a Magyarország ellen indított kötelezettségszegési eljárásokat megállapodással kívánjuk rendezni. Magyarország miniszterelnöke újra egyértelművé tette, hogy a magyar kormány nem kívánja bezárni Soros György Budapesten működő Közép-Európai Egyetemét. Magyarországon azonban előjogokat egyetlen egyetem sem élvezhet, a magyar jogszabályok mindenkire egyformán vonatkoznak. Tényleges tevékenység nélküli, offshore-postaládaként működő felsőoktatási intézmények létét a magyar jogszabályok a jövőben sem engedik meg. Majd megjegyezte, hogy közös erővel megreformáljuk az Európai Uniót, amely jelenleg sok tekintetben rosszul működik, és megújításra szorul.

A miniszterelnök kérte az Európai Néppárt segítségét, hogy a magyar családok számára komoly rezsinövekedéssel járó energiaunió tervezetét az Európai Bizottság vonja vissza.

A bevándorlás kérdésében pedig hangsúlyozta, hogy Magyarország továbbra sem tudja elfogadni az illegális migránsok ellenőrizetlen bevándorlását, és minden körülmények között fenn kívánjuk tartani az európai és magyar határokat védő kerítést.

Tömören ennyi az, amit Orbán Viktor, 54 éves ötgyermekes magyar családapa 72 óra leforgása alatt letett az asztalra.

.

És mindez idő alatt mit művelt Gyurcsány Ferenc ???

Ki tudja...?

Lehet, hogy legfőbb rajongójával, az egykori "kvízmesterrel" , Vágó Istvánnal barkochbázgatott néhány palack méregdrága vörösbor elfogyasztása mellett.

Vagy talán Klára asszonnyal együtt a rózsadombi - ebül szerzett- villájukban számolgatták az " összeprivatizált" céges milliárdjaikat...tán' még Totó-kutyát is elvitték pár körre pisiltetni, és várták, hogy leteljen az az ominózus ultimátumként szabott 72 óra...

Őszintén kérdezem: vajon él-e olyan értelmes emberi lény Magyarországon, aki még komolyan veszi ezt a levitézlett Paprikajancsit???

No comment...