ÁDER JÁNOS ÁLLAMFŐI, MAJTÉNYI LÁSZLÓ ELLENZÉKI BESZÉDET MONDOTT

2017.03.13

Míg Áder János államfői beszédet mondott hétfőn a parlamentben, addig Majtényi Lászlótól "virtigli ellenzéki aktivista" beszédet hallhattak - közölte a Fidesz frakcióvezetője hétfői sajtótájékoztatóján az államfőválasztás után.

Mint mondta: az ellenzék jelöltje beszélhetett a parlamentben, sőt, beszédét élőben közvetítette a közszolgálati televízió, ennek ellenére Majtényi László beszédében azt hangsúlyozta, hogy Magyarországon nincs szólásszabadság, itt súlyosan korlátozzák az ellenzék véleményét. Ezt a diszkrepanciát valahogy majd fel kell oldaniuk - vélekedett a kormánypárti politikus.

"A BALOLDALI ELLENZÉK ÁLTAL TÁMOGATOTT MAJTÉNYI LÁSZLÓ MINDENKIHEZ SZÓLT, KIVÉVE A KORMÁNY POLITIKÁJÁT TÁMOGATÓKHOZ."

A baloldali ellenzék által támogatott Majtényi László - miközben a nemzet megosztásának elkerülését szorgalmazta - mindenkihez szólt, kivéve a kormány politikáját támogatókhoz - mondta a Fidesz frakcióvezetője. "Ebben az értelemben egy virtigli ellenzéki aktivista beszédet hallhattunk annak minden kellékével együtt" - mutatott rá.

Ezzel szemben Áder János köztársasági elnök, a Fidesz-KDNP államfőjelöltje a nemzet egységének kifejezésére hozott példákat - közölte Kósa Lajos. Ezek közt megemlítette Áder János érdemeit a szerb-magyar megbékélésben.

A Fidesz frakcióvezetője érdekességként említette meg, hogy Majtényi az első fordulóban 44 

"Tehát 80 perc alatt öten ábrándultak ki Majtényi Lászlóból" - kommentálta az ellenzéki jelölt támogatóinak csökkenését a fideszes politikus.

Kósa Lajos a Fidesz-frakció nevében gratulált Áder János megválasztásához, megjegyezve: "a köztársasági elnök képviseljen minden magyar embert a világban és Magyarországon!"

Mint ismert: hétfőn újabb öt évre köztársasági elnökké választotta Áder Jánost az Országgyűlés. A Fidesz-KDNP jelöltje 131 szavazatot kapott a titkos voksoláson. A baloldali ellenzék által támogatott Majtényi László volt ombudsmanra 39-en szavaztak.

(fidesz.hu)