Aki egy vagyonnyilatkozatot sem képes jól kitölteni, hogy vezetne egy országot?

2017.05.10

A kormánypártok szerint Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje át akarta vágni az embereket és hazugságokat közölt valós vagyoni viszonyairól. A PestiSrácok.hu is beszámolt róla, hogy miközben sorra derül fény Botka urizálására (milliós karóra, luxusautó, luxusnyaralás, halastó), addig a szocialista miniszterelnök-jelölt "Fizessenek a gazdagok!" szlogennel kampányol.

Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője szerdai sajtótájékoztatóján emlékeztetett: az elmúlt hetekben több kérdést is föltettek Botka Lászlónak, mert arra lehetett következtetni, hogy bizonyos elemeket kihagyott a vagyonnyilatkozatából. A kormánypárti politikus szerint, ha valaki miniszterelnök akar lenni, akkor az a minimum, hogy a saját vagyoni viszonyairól a valóságnak megfelelően beszámoljon.

Ha valaki miniszterelnök-jelöltként még arra sem képes, hogy egy vagyonnyilatkozatot helyesen töltsön ki, akkor hogyan lehetne elvárni tőle, hogy egy országot el tudjon vezetni?

- tette föl a kérdést Hollik István. Arról is beszélt: amikor feltették a kérdéseiket csak annyit akartak, hogy a magyar emberek megtudják végre, mekkora Botka László valós vagyona. Azonban semmilyen választ nem kaptak, így egyértelművé vált, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltje

át akarta vágni az embereket, és hazudik a valós vagyoni viszonyairól.

A KDNP-s politikus rámutatott: Botka László nem adott magyarázatot, és úgy látszik, nem is érzi, hogy meg kellene magyaráznia, miért maradt ki a vagyonnyilatkozatából a tízmilliós luxusnyaralás, a több milliós órák, s egy nagyméretű tóparti telek. Kiderült az is, hogy a családja tulajdonában van egy legalább 25 milliós dzsip - közölte Hollik István, aki kitért arra is, hogy eközben az ellenzéki politikus és az MSZP épp most folytat kétszínű kampányt a gazdagokról és az igazságosságról.

EZT IS OLVASSA EL:

LUXUSSZOCIALISTA

Mint arról a PestiSrácok.hu is beszámolt, Botka László tízmilliós luxusnyaralásokon vett részt, majd kiderült, hogy eltitkolt egy több mint 25 millió forintot érő luxusautót. Később lelepleződött, hogy több millió forintot érő karórája is van, nem is egy, múlt héten pedig arról érkeztek a hírek, hogy kifelejtett a vagyonnyilatkozatából egy nagy tóparti kertet a halastóval együtt. Hogy mindehhez hogyan passzol a már Rákosi Mátyás által is használt "Fizessenek a gazdagok!" szlogen, rejtély.

Pestisracok.hu