Az amerikai liberális sajtó ismét kikezdte Donald Trumpot

2017.05.17

A The New York Times című amerikai liberális napilap keddi cikke szerint Donald Trump arra kérte a múlt héten menesztett FBI-igazgatót, hogy állítsa le a volt nemzetbiztonsági tanácsadója, Michael Flynn ellen zajló vizsgálatot.

A liberális lap egy igencsak aggályos feljegyzésre hivatkozik, mely szerint az amerikai elnök a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) már leváltott vezetőjét arra kérte, hogy engedje el a Flynn ellen folytatott vizsgálatot. A The New York Times szerint ez a feljegyzés James Comey-tól származik, és közvetlenül a Trumppal folytatott beszélgetés után készítette.

Az FBI nem kommentálta a lap értesülését. A Fehér Ház ugyanakkor cáfolt, azt állítva, hogy az nem egy "hiteles vagy pontos leírása" az elhangzottaknak. Nyilatkozatában az elnök hivatala azt írta, hogy bár Trump "többször is kifejezte azt a véleményét, miszerint Flynn tábornok egy derék ember", de "soha sem kérte Comey-tól vagy bárki mástól semmilyen vizsgálat lezárását, beleértve bármilyen, Flynn tábornokot érintő vizsgálatot".

Az FBI igazgatóját Donald Trump elnök a múlt héten távolította el a posztjáról, a lépést Hillary Clinton e-mailjei ügyében folytatott vizsgálat során elkövetett sorozatos hibákkal magyarázták. Ám, mint később kiderült, az elnök már beiktatása napján ki akarta rúgni az FBI igazgatóját.

888.hu