Az IMF is dicséri a magyar gazdaság fejlődését

2017.05.13

Annyira jók az idei számok, hogy még az IMF is pozitívan beszélt róla.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) üdvözölte a magyar gazdaság több éve tartó jó teljesítményét, értékelésük szerint ezt a növekedést támogató gazdaságpolitika, az európai uniós források magas szintű felhasználása, valamint a kedvező külső környezet is elősegítette - írja az MTI.

A szervezet 2017 folyamán - összhangban a hazai gazdaságpolitikai tervekkel - a termelés és a fogyasztás további bővülését, a beruházások élénkülését és a munkanélküliség további mérséklődését várja.

Az IMF idén 2,9 százalék, jövőre 3,0 százalék bruttó hazai termék (GDP)-bővüléssel és 2,5 százalékos, valamint 3,2 százalékos éves átlagos inflációval számol a jelentésben található táblázat szerint.

A jelentésben az NGM szerint kiemelik: a stabil üzleti környezet szempontjából fontos a kiszámítható gazdaságpolitika, a szabályozások korszerűsítése és az átláthatóság.

A Valutaalap úgy ítélte meg, a növekedésbarát gazdaságpolitikát kiegészítő átfogó strukturális reformok és az európai uniós források hatékony felhasználása által elérhető a potenciális növekedés bővítése és az államadósság további csökkentése"

- írta az NGM.

A Valutaalap ugyancsak üdvözli az adóigazgatás reformja kapcsán elért eredményeket, a gazdaság további fehérítését és az adóbeszedés mértékének jelentős javulását. A közfoglalkoztatási program kapcsán elismerően szól az elsődleges munkaerőpiacra átlépést segítő ösztönzők beépítéséről, amit fontos lépésnek értékel a termelékenység növelésére.

888.hu