Az Index szerint nem kell aggódni az európai terrorhelyzetért

2017.06.07

A Simicska-féle Indexnél csak úgy dübörög a jelenlegi terrorhelyzet relativizálása. Dezső András szerint mindenki megnyugodhat: még mindig jobb a helyzet, mint mondjuk a Közel-Keleten.

Az Index szerzője a manchesteri és a londoni iszlamista merényletek kapcsán megjegyzi, hogy ismét elindult a bűnbakkeresés, egyesek a migránsokban látják a bajok forrását, míg mások az impotens titkosszolgálatokban.

Emiatt Dezső András úgy döntött, hogy most kivételesen nem a muszlim bevándorlókat, hanem a titkosszolgálatokat veszi védelembe, bizonygatva, hogy nincs is ok az aggodalomra. Az Index tollnoka szerint a briteknek nincs okuk szégyenkezni, mivel csak az történt, amire számítani lehetett.

Elégedettek lehetnek-e magukkal a terroristák?"

- tette fel a kérdést a cikk címében, melyre a tollnok válasza: nem, mivel nem haltak meg elegen.

Dezső szerint az Iszlám Állam harcosai "nem túl hatékonyak", mivel csak primitív akciókra képesek, és jóval kevesebb brit állampolgár esett a terror áldozatául 2000 és 2015 között, mint a korábbi évtizedekben.

Tény ugyan, hogy az elmúlt években nőtt az európai terrorfenyegetettség és a korábbiakhoz képest több támadást szenved el a kontinens, de Európa még így is a világ legbiztonságosabb helye"

- állapítja meg Dezső András.

888.hu