Az ISIS újabb gázolásos merényletre buzdít

2017.05.07

Az Iszlám Állam vezetői kiadták a parancsot: ismét kamionnal akarnak a tömegbe hajtani.

A Közel-Keleten egyre nagyobb területeket elveszítő terrorállam felszólította európai követőit, hogy London belvárosában hajtsák végre a következő terrortámadást.

Fotó: AFP
Fotó: AFP

A tervük szerint egy ugyanolyan vagy nagyon hasonló merényletet akarnak végrehajtani, mint a karácsonyi berlini támadás, ahol a tunéziai migráns, Anis Amri egy lopott kamionnal hajtott az ünnepi vásáron a hömpölygő tömeg közé.

A The Sunday Times megjegyzi, hogy turisták által is gyakran látogatott Regent Street és a Piccadilly Circus kiemelt célpont lehet. A terrorszervezet ezt a két helyszínt használta a propagandafüzetében. A rendőrség a gyalogosok biztonságának érdekében pár hete London utcáin egy fél mérföld hosszú fémkorlátot húzott fel.

Az ISIS terrormagazinja kiemeli, hogy a merénylők lehetőleg minél nagyobb és minél nehezebb járművel hajtsák végre a terrortámadásokat. Megjegyzik, hogy az alváz és a lökhárító lehetőleg megemelt legyen. Az újság hősként emlékszik vissza a tavaly nyári nizzai merénylőre is, valamint arra a Khalid Masoodra, aki négy embert gázolt el a Westminster hídon márciusban. A lap szerint a kültéri fesztiválok, piacok és a gyűlések is könnyen célpontokká válhatnak. 888.hu