Az LMP plakátkampányt indít a zöld alternatíva és a jobb oktatás érdekében

2017.05.07

Plakátkampányt indít az LMP pártalapítványa, az Ökoplisz Alapítvány a zöld alternatíva és az oktatás minőségének javítása érdekében - közölte Lengyel Szilvia, a pártalapítvány kuratóriumának társelnöke vasárnap.

"Meggyőződésünk, hogy Magyarországon minden korábbinál nagyobb szükség van az ökopolitikai alternatíva erősítésére, ezért három témát jelenítünk meg plakátjainkon: Kormánypropaganda helyett jó oktatást! Beton helyett több zöldet! Paks2 helyett megújuló energiát!" - olvasható az ellenzéki párt közleményében.

A plakátkampány szlogenje: "Dönts te a jövőről"! Célja, hogy megmutassák az embereknek, létezik más út, mint amin most jár az ország.

Az ellenzéki párt szerint lehet cél az oktatási rendszer számára a tudásalapú társadalom az összeszerelő üzemekbe kerülők kibocsátása helyett; környezetbarát, gazdaságos, megújuló energia a veszélyes atomerőmű helyett, valamint az egészséges környezethez való jog tényleges érvényre juttatása.

A LMP kampányával arra kívánja felhívni az emberek figyelmét: ők döntenek, milyen országban akarnak élni.

Ez a párt nem tudja felvenni a versenyt a kampányban sem a kormánnyal, sem a milliárdosok támogatását élvező ellenzéki pártokkal, de erre nincs is szüksége, mert nem a pártoknak, hanem a magyar embereknek akar üzenni - áll az LMP pártalapítványának társelnöke által jegyzett közleményben.

MTI