Az MSZP is ott lesz a CEU-párti radikálisok tüntetésén

2017.04.09

Ismét tüntetnek a CEU vélt ellehetetlenítése miatt vasárnap délután, Budapesten, a menethez az MSZP is csatlakozik. A Facebookon szerveződött csoport már nyíltan vállalja, hogy kormánybuktatásra készülnek, a radikális bejegyzésektől hemzsegő közösségi oldalon a fegyveres hatalomátvételtől sem riadnának vissza. Akadt, aki a kormányfő megölésére keresett bátor vállalkozót, valamint stábunkat is többen megfenyegették.

A szocialisták ott lesznek az egyetem ellehetetlenítése miatt szervezett vasárnapi budapesti demonstráción - közölte a testület elnöke szombaton az MTI-vel. A szocialista politikus a választmány szombati zárt ülése után azt mondta, a vasárnapi demonstráción pártjelvények nélkül lesznek ott, mert a CEU ügye nem egyszerűen egy intézményről, hanem az oktatás szabadságáról szól.

A tanszabadságra hivatkozó, de valójában kormánybuktatáson dolgozó tüntetők célja, hogy megállítsák az Orbán-kormányt, bármilyen eszközzel. Így nem volt meglepő az sem, hogy dulakodásba fordult kedd este a Parlament előtt a lex-CEU ellen korábban a Közép-európai Egyetemet élőlánccal körbe vevők a Kossuth tér elé vonuló menete, amelyen több ellenzéki politikus is részt vett. A demonstrálók egy EU-zászló kifüggesztését is szerették volna elérni a Parlamenten, de ez nem sikerült nekik, bár az egyik ablakon kilógatott egy EU-s zászlót Kunhalmi Ágnes, az MSZP politikusa. A rendezvényen dulakodás is történt.

KORMÁNYBUKTATÁST AKARNAK

A CEU védelmében - a kormány megbuktatására irányuló - szervezett demonstráció újabb állomása vasárnap délután kezdődik, egy újabb sétával a Clark Ádám térről indulva. A cél ismét a Kossuth tér és a Parlament.

A GÓJ MOTOROSOK OTTHON MARADÁSRA SZÓLÍTOTTÁK A JOBBOLDALIAKAT

A kormányszimpatizáns csoportokban zúgolódni kezdtek a jobboldaliak, többen ellentüntetést akartak szervezni. A Gój Motorosok azonban arra hívták fel a figyelmet, hogy még véletlenül se menjen el senki közülük a tüntetésre, "mert a fő céljuk a zavarkeltés, ne adjunk támadási felületet!" Mészáros Imre elnök véleménye szerint a tüntetés "nem szól másról, csak az Orbán-fóbiájuk és gyűlöletük kifejtéséről."

CEU -tüntetés vagy kormánybuktatás?

FENYEGETÉSEK, NYÍLT PROVOKÁCIÓ

A tüntetés aktivistái azonban nyílt provokációba kezdtek és a fenyegetésektől sem riadnak vissza. Akadt, aki arra buzdította társait, hogy jelentsék jobboldali újságírók adatlapjait a közösségi portálon, hogy ne legyenek elérhetőek, míg mások konkrét fenyegetéseket, nyomdafestéket nem tűrő jelzőkkel teleaggatott üzeneteket írtak.

Egy "szolidabb" fenyegetés az eseményt szervező aktivisták egyikétől

pestisracok.hu

Fotó: Origo
Fotó: Origo