Az MSZP-sek után egy SZDSZ-es tanácsadó is a Momentumban

2017.03.31

Ismét egy jellegzetesen "független" tanácsadóval gyarapodott az olimpiát meghekkelő Momentum Mozgalom (MoMo) hátországa. A "csillogó szemű fiataloknak" Tóth Csaba volt SZDSZ-es tanácsadó, a liberális Republikon Intézet alapítója segít abban, hogy "meghaladják az elmúlt 27 évet".

Momentumos körökből a 888.hu úgy értesült, Tóth Csaba, a Republikon Intézet egyik alapítója és stratégiai igazgatója "fújja a passzátszelet" a mozgalomból párttá avanzsált társaságnak. Ismeretes, Tóth Csaba elsősorban a politikai sci-fi világában utazik, ennek fényében nem túlzás azt gondolni: megtalálta zsák a foltját. Mi több, Tóth stratégiai tanácsadóként vett részt az SZDSZ 2004-es és 2006-os választási kampányának irányításában is. Az új SZDSZ-ként elhíresült, vidékieket csípőből lenéző (majd a lebukást követően iróniáról szövegelő) MoMo a múltban már több ízben tagadta, hogy leszerepelt politikusokkal vagy tanácsadókkal állnának össze. Ennek ellenére nem okozott gondot Fekete-Győr Andráséknek például az, hogy Soproni Tamást úgy választották meg alelnöknek, hogy ő 2014-ben az EGYÜTT-MSZP-PM-DK baloldali összeborulás egyik jelöltje volt az önkormányzati választásokon.

Tudományos-fantasztikus területen is ügyesen mozog a volt szadeszos Tóth Csabi; Forrás: 888.hu

A PestiSrácok.hu írta meg elsőként, hogy a MoMo egyik háttérembere az a Haris Éva, aki az MSZP választmányának volt korábban a helyettes vezetője, és aki vizesvödrös Falus Ferenc felépítésében is szerepet vállalt. Majd a Magyar Idők arról számolt be, hogy Szabó Pál, a Gyurcsány-kormány egykori minisztere is ott sertepertél a MoMo háza táján. Egy szó mint száz: az egykori MSZP-s, SZDSZ-es stratégák segítsége garancia arra, hogy a fiatal párt meghaladhassa az elmúlt 27 év politikáját.


Forrás: 888.hu. Vezető kép: 888.hu  Pestisracok.hu