Bejött a hazugságkampány, Baloldali győzelem Zuglóban

2017.04.23

Fölényes győzelmet aratott Bitskey Bence, a szocialisták, a DK és a Párbeszéd által támogatott jelölt a zuglói képviselő-választáson. Az Index információi szerint 793-404-re nyert a baloldal a Fidesz ellen. Ennek a sikernek köszönhetően a jobboldal nem tudta megszerezni a többséget a Karácsony Gergely vezette kerület közgyűlésében.

Ki más, Gyurcsány Ferenc gyorsan reagált a Facebookon az ellenzéki diadalra. A korábbi miniszterelnök szerint az eredmény bizonyíték arra, hogy le lehet győzni a Fideszt, de ehhez dolgozni kell. Úgy fogalmazott: "Az esélyek latolgatása helyett, fanyalgás helyett, a demokraták belső küzdelme helyett tenni kell a dolgunkat. Ezt értik és értékelik a választók."

Zuglóban azért tartottak időközi önkormányzati képviselő-választást, mert az önkormányzati törvény szerint január 21-én megszűnt a mandátuma a tavaly január­ban eltűnt Sápi Attila MSZP-s politikusnak. A XIV. kerület 3. számú egyéni választókörzetében Sápi hét szavazattal nyert 2014-ben a fideszes jelölttel szemben.

Az ellenzék esélyeit pedig elvileg rontotta, hogy a pártoknak nem sikerült közös jelöltet állítani. Ennek nyomán a DK-MSZP-Párbeszéd trió Bitskey Bencét, a CivilZugló-Együtt Drevenka Monikát, az LMP pedig Csordás Balázs Gyulát támogatta. Mi több, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Munkáspárt jelöltje is megmérette magát. A Jobbik nem indult a választáson. A Fidesz Somodi Zoltánt küldte a ringbe.

24.hu