BORZALOM: A közmédia forgatott a 444.hu-ról, a Soros portálnál hatalmas a felháborodás

2017.04.25

A borzalmas történet leírása a 444.hu szemével:

Kedden fél kettőkor Plankó Gergő kilépett a 444-nek otthont adó Margit körúti társasház ajtaján. Egy operatőrnek tűnő férfi állt a bejáratnál, aki a kaputelefonon kereste a számokat. Gergő megkérdezte tőle, kit keres, mire a férfi azt mondta,, hogy a 444-et, és hogy a közmédiától jött. Kérdésre elmondta azt is, hogy vágóképeket kell készítenie, interjúkat viszont nem akar felvenni. Gergő megmondta neki a kapucsengő számát, majd elment.

Az operatőr pedig nem csengetett fel, hanem egyszerűen bejött az épületbe.

Néhány perccel később Ács Dániel észrevette, hogy az emeletünkön, a gang túloldaláról valaki filmezi a 444 bejáratát. Elkezdte kérdezgetni, hogy mégis kicsoda és mit csinál, és miért nem kér engedélyt, vagy legalább mutatkozik be, de a hallgatag operatőr csak annyit mondott, hogy közmédia, és tovább filmezett. Majd fogta a kamerát és az állványt, átsétált a szerkesztőség ajtaja elé, és tovább forgatott.

Én akkor értem ki a gangra, amikor Dani a hangos méltatlankodás mellé elkezdett filmezni is. Én is elővettem a mobilom, amire az operatőr összeszedte a motyóját, majd arcát a felszereléssel takarva elindult a lépcsőház felé. A ház előtt várta egy kollégája, akivel közösen menekültek tovább a kisbuszuk felé. A Török utcai zebránál szerencsére piros volt a lámpa, így beértem őket, de hiába mutatkoztam be, és próbáltam megtudni, kik ők, mit csinálnak, kinek dolgoznak, nem válaszoltak. Csak bepakoltak egy fehér furgonba.