Botka az MSZP diktátora lenne

2017.04.25

Tovább csicskáztatja a szegedi polgármester a párt vezetését.

Botka László, a szocik önjelölt miniszterelnök-jelöltje ismét elkezdte vegzálni a párt vezetését és újabb feltételeket szabott ahhoz, továbbra is ő legyen az MSZP jelöltje. Molnár Gyula pártelnök bejelentette, hogy az MSZP kongresszusa május 27-én választja meg hivatalosan is miniszterelnök-jelöltjét.

A kongresszus elfogad majd egy dokumentumot is, amely ajánlat lesz a magyar társadalomnak, a politikai pártcsaládnak, a szakszervezeteknek, a civil szervezeteknek és az értelmiségnek"

- fogalmazott Molnár, majd hozzátette, hogy a miniszterelnök-jelölt megválasztásával egy időben lehetőséget kap arra, hogy elmondja véleményét a 106 egyéni országgyűlési képviselőjelöltről és a listáról.

A háttérben Botka László, az előtérben Molnár Gyula az MSZP elnöke.


Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Az ATV úgy értesült, hogy Botka és Molnár már be is jelentette a frakciótagoknak, hogy nyugodtan lemondhatnak a befutó helyekről az országos listán. A szegedi polgármester ismét feltételeket szabott a pártvezetésnek, hogy folytassa jelöltségét. A lap úgy tudja, hogy Botka konkrét vétójogot kért a jelöltállítás folyamatában, mivel a saját embereit akarja mindenhova benyomni.

A híreket egyelőre cáfolta az ATV-nek a politikus.

A szegedi városvezető szerint ő továbbra is a párt alapszabályában leírtakhoz tartja magát és nemsokára megírja a programját. Emellett megpróbál minél több párttaggal találkozni.

Botka László elismerte, hogy ha hivatalosan is ő lesz a miniszterelnök-jelölt akkor a listás és egyéni jelöltállítást is alá kell rendelni a szavazatmaximalizálás céljának. Ebben egyelőre a párt országos vezetésének van vétójoga, ám mivel Botkának nincs párton belüli tisztsége, megválasztása után egyetértési jogot kér a 106 egyéni jelölt kiválasztásában.