Botka egyetlen hiteles politikust sem tud mondani az MSZP-ből

2017.06.12

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje egyetlen nevet sem tudott mondani arra a kérdésre, hogy kik azok, akik hitelesen tudnák képviselni a szocialisták új politikáját.

Botka László a Magyar Nemzetnek adott interjúban többek között a kormányváltás akadályának nevezte Gyurcsány Ferencet, valamint leszögezte, hogy nem személyes jellegű problémái vannak a Demokratikus Koalíció elnökével, hanem politikai és stratégiai vitái.

Az ellenzéki összefogás kapcsán a szocialisták miniszterelnök-jelöltje leszögezte, hogy az ellenzéki oldalon vannak olyan, a bejutás küszöbén billegő pártok, melyeknek az a legfontosabb, hogy bekerüljenek a parlamentbe, nem pedig az, hogy "2018-tól a demokratáknak legyen többségük". Botka azonban azt is elmondta, hogy biztos benne, hogy lesz választási szövetség 2018-ra.


Az interjú legviccesebb része, amikor Botkát arról faggatják, tud-e öt olyan MSZP-s politikust mondani, akit szívesen látna, mert hitelesen tudja képviselni az új politikát és nem köthető a 2010 előtti időszakhoz.

Botka László egyetlen nevet sem tudott mondani.

Helyette olyan kitérő válaszokat adott, hogy "még nem fogok neveket mondani", "nem tartunk ott", "nálam nincsenek leosztott szerepek".

888.hu