Botka szerint Magyarország alapvető érdeke a baloldali politika

2017.05.09

Botka László szerint ma Magyarországon az emberek döntő többségének legnagyobb problémája az igazságtalanság. Meggyőződésem, hogy Magyarország alapvető érdeke a baloldali politika, ennek érdekében végig fogjuk küzdeni a következő tizenegy hónapot, és le fogjuk váltani a Fideszt! - mondta az MSZP miniszterelnök-jelöltje.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje keddi tatabányai utcafórumán, mintegy száz résztvevő előtt azt mondta, hogy az orbáni kormányzás hét esztendeje igazságtalanná tette az országot. Ott van az élet minden területén, tetten érhető az iskolákban a tanszabadság elvételével, a leromló egészségügyben és a munkahelyen a munkások jogainak elvételével, "az emberek érzik hogy az igazságtalanság ott van a Fidesz-kormány minden döntésében" - jelentette ki. Botka László azt mondta, nem igaz, hogy a Fidesz az adócsökkentés kormánya, mert az átlagos és az átlag alatti jövedelmeknél az egész EU-ban Magyarországon a legnagyobb az adóelvonás.

A Fidesz-kormány az átlag alatti és az átlagos jövedelemmel rendelkezőknél, a minimálbéreseknél a fizetésnapon már a borítékból kilopja az egyharmadot

- fogalmazott.

A politikus kiemelte, pártjuk programja az adócsökkentés, jelentősen csökkenteni akarják az átlagos vagy átlag alatti jövedelműek adóelvonását, hogy "mindenkinek ebben az országban emberhez méltó, biztonságos megélhetése legyen". Botka László kijelentette, hétről hétre érzi, hogy a magyar emberek döntő többsége kormányváltást akar.

Meggyőződésem, hogy Magyarország alapvető érdeke a baloldali politika, ennek érdekében végig fogjuk küzdeni a következő tizenegy hónapot, és le fogjuk váltani a Fideszt!

- mondta.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke hozzátette, pártjának van programja, miniszterelnök-jelöltje és 106 képviselő-jelöltje.

Megvan a kritikus tömeg ahhoz, hogy kormányváltás legyen. Nekünk az a feladatunk, hogy ebből a kritikus tömegből kormányváltó többséget csináljunk 2018 áprilisában

- fogalmazott. Pestisracok.hu