Botka pártja a parlamenti küszöb alatt

2017.05.09

Az MSZP nehezen emészti, hogy elvesztette kizárólagos szerepét a mi oldalunkon. Úgy látom, ideje lenne elfogadni a tényt, mások is a placcon vannak"

Nem diktálni, hanem tárgyalni kell - szúrt oda Gyurcsány Ferenc az MSZP miniszterelnök-jelöltjének, Botka Lászlónak a vasárnapi, debreceni időközi önkormányzati választást követően, miután jelöltjük ismét megelőzte a szocialistákét.

"Az MSZP nehezen emészti, hogy elvesztette kizárólagos szerepét a mi oldalunkon. Úgy látom, ideje lenne elfogadni a tényt, mások is a placcon vannak" - írta Gyurcsány Ferenc közösségi oldalán, azt követően, hogy a debreceni időközi önkormányzati választáson a DK jelöltje harmadikként végezve megelőzte az MSZP aspiránsát. A képviselői választást Türk László (Fidesz-KDNP) a szavazatok 58,24 százalékával nyerte a jobbikos (16,29), a DK-s (9,37) és az MSZP-s (4,97) jelölt előtt.
                                                                                                                                                              A bukott kormányfő megjegyezte, korábban Dunaújvárosban, most pedig Debrecenben, amikor egymással szemben indult az MSZP és a DK embere, az ő jelöltjük kétszer annyi szavazatot kapott, mint a szocialistáké. "Nem diktálni, hanem tárgyalni kell. Nem hódítani, hanem együttműködni. Ez jobb lesz az országnak és a kormányváltást akaró demokratáknak" - szúrt oda Gyurcsány újfent Botka Lászlónak, aki szerint rossz ómen a baloldali összefogásnak a volt kormányfő.


A DK-közeli Nyugati Fény nevű blog hétfőn arról írt, "az állítólag kormányváltásra készülő MSZP a parlamenti küszöböt sem tudta átugrani a cívis városban". A liberális, gyurcsányista Európa Kávéház blog a közvélemény-kutatásokra utalva úgy fogalmazott: "Itt valami nincs rendjén. Vagy a kérdező cégek módszerei rosszak, vagy az emberek titkolóznak".

magyarhirlap.hu