Botka szerint a Fidesz tolvaj és nemzetgyilkos

2017.05.29

A szegedi polgármester a 21. század legnagyobb nemzetgyilkosának nevezte a Fideszt


Az elégedettek és az elégedetlenek között dől el a 2018-as választás - hangoztatta Botka László, miután az MSZP kongresszusa meggyőző többséggel választotta meg a párt miniszterelnök-jelöltjének. A Fidesznek üzenve közölte azt is, hogy "bilincs vár a tolvajokra és a nemzetgyilkosokra". A nagyobbik kormánypárt úgy látja, Botka Soros György embere, a Jobbik szerint a miniszterelnök-jelölt valójában nem is akar győzni.

A 292 küldöttből 280-an szavaztak a kormányfőjelölti posztra egyedül aspiráló Botka Lászlóra az MSZP hétvégi kongresszusán, a szegedi polgármester így hivatalosan is Orbán Viktor egyik kihívója lett. Botka beszédében hangsúlyozta, az elégedettek és az elégedetlenek között dől el a 2018-as választás, ezért mindenkinek fel kell tennie a kérdést, hogy elégedett-e Magyarország helyzetével. - Aki elégedett, annak Orbán, aki elégedetlen, annak pedig Botka a választása - közölte.

Mint mondta, ha győz, akkor a szegényeket fogja szolgálni: bevezetné a megélhe­tési minimumot, megemelné a közalkalmazottak jövedelmét, növelné és adómentessé tenné a minimálbért, megerősítené a munkavállalói jogokat és csökkentené a kisemberek adóter­heit. Ígéretet tett egy át­fogó bérlakásprog­ramra, a nyugdíjminimum duplá­­­jára emelé­sére és a 13. havi nyugdíj vissza­adására.

Botka László a 21. század legnagyobb nemzetgyilkosának nevezte a Fideszt, amely szerinte rendszerszintre emelte az igazságtalanságot és az egyenlőtlenséget; mint mondta, az MSZP és a demokraták miniszterelnök-jelöltjeként azonban hisz az esélyek és a polgárok egyenlőségé­ben, a vagyoni különbségek csökkentésében. Közölte azt is, hogy megtisztítják az ügyészséget a politikától, bilincs vár a tolvajokra és a nemzetgyilkosokra. Botka beszélt arról is, hogy az MSZP-nek erősnek, egységesnek és győzeleméhesnek kell lennie, szerinte a Fidesz legyőzéséhez az egyéni választó­kerületekre kell koncentrálni, a legjobb jelölteket kell megtalálni, magas részvételi arányt kell elérni.

Valódi kérdésnek nevezte, hogy mikor tudják megszabadítani a nemzetet a harácsoló Fidesztől és a tankok helyett atommal és álhírekkel támadó Putyintól. - Újra orosz gyarmat akarunk lenni? - tette fel kérdést. Szerinte ha Orbánon és Putyinon múlna, újra vasfüggöny zárná el Magyarországot a Nyugattól, ezzel szemben ők nem lesznek Putyin lábtörlői és téglái az unióban és a NATO-ban. - Ha győzünk, Magyarország újra köztársaság lesz! Győzzenek az elégedetlenek! - zárta beszédét.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke arról beszélt: bárkivel hajlandóak együttműködni, aki 2018-ban két vállra akarja fektetni a Fideszt. Szerinte ma még sokan úgy gondolják, hogy az MSZP része a problémának, ezért a következő időszakban világossá kell tenni: az ország egyetlen igazi problémája Orbán Viktor.

Botka László Soros embere - reagált a Fidesz. A nagyobbik kormánypárt közleményében azt írta: az MSZP miniszterelnök-jelöltje egyértelművé tette, hogy ha a szocialisták nyerik a választást, lebontják a kerítést, vagyis beengedik a migránsokat, ezzel veszélybe sodornák Magyarország és egész Európa biztonságát. A szocialisták készen állnak Soros és Brüsszel bevándorláspolitikájának végrehajtására. Nemcsak a kerítést akarják lebontani, hanem támogatják a migránsok kötelező, felső korlát nél­küli betelepítését is, az erről szóló javaslatokat az Európai Parlamentben is megszavazták - írta a Fidesz.

A Jobbik szerint a korrupciógyanús ügyek tucatjairól ismert Botka miniszterelnök-jelöltté választásával az MSZP ismételten bebizonyította, hogy képtelen a megújulásra. A pitiáner belharcokkal foglalkozó szocialisták és liberálisok nem tudják és nem is akarják 2018-ban leváltani a Fideszt, a kormányváltást akarók egyedüli választási lehetősége a Jobbik - közölte a párt.

Gyurcsány Ferenc még az MSZP kongresszusa közben bejelentette, hogy a héten tárgyalásokat kezdeményez Botka Lászlóval. - Nem kell félni a koalíció­tól - üzente a DK elnöke. Szerinte a 2018-as választáson csak úgy lehet győzni, ha a demokratikus oldal minél több szereplője tisztességesen együttműködik, és elfogadják, hogy különböznek egymástól.

Magyaridok.hu