Büntetőfeljelentést tesz az LMP Tállai András ellen

2017.05.12

Hadházy Ákos büntetőfeljelentést tett Tállai András államtitkár és NAV-elnök ellen, mivel tudatosan nem válaszolt a értelmetlen és provokatív, hatásvadász kérdésükre.

Hadházy még március végén tett fel írásbeli kérdést Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek, arról, hogy a NAV hogyan reagál a szociális szövetkezetek alapítási lázára. Hadházy kilenc irreleváns kérdést tett fel a minisztériumnak, a Varga helyett válaszoló Tállai azonban egyre sem válaszolt érdemben, összesen egyetlen mondattal utalt a kérdésekre:

A NAV a kérdéses adózói kört már az alakulásától kezdve nyomon követi, a működés alatt folyamatosan monitorozza, illetve kockázatelemzést és a feltárt kockázatok alapján ellenőrzést végez, szükség esetén jelzéssel él a felettes szerv felé.

Hadházy azzal érvel, hogy ez a válasz a NAV közismert feladatkörét összefoglaló általános információ csak, ezzel pedig az NGM államtitkára tudatosan megszegte a válaszadási kötelezettségét. Ezért szerinte Tállait hivatalos személyként, hivatali kötelezettségét megszegve hivatali visszaélést követett el.