Burkinis strandpartit szervez egy algériai provokátor

2017.05.22

Újabb provokációval állt elő egy "algériai-francia" üzletember: abban a városban szervez burkinis strandpartit, ahol először tiltották be az iszlám strandöltözéket. A cannes-i filmfesztivál idejére tervezett tengerparti összejövetel meglehetősen kompromittáló eseménynek ígérkezik. A híres francia tengerparton egykoron még Brigitte Bardot pózolt ikonikus fürdőruháiban, de az idei ünnepségen már mindent az ember képzeletére bíznak. 

A rendezvényen ugyanis szigorú ruhakód lép érvénybe: minden nőnek burkinit kell viselnie. A cannes-i burkinis strandpartit ugyanaz a francia-algériai üzletember szervezi, aki tavaly nyáron egy kampány jegyében sorra fizette ki a burkiniban napozó, megbírságolt szemeteszsákok pénzbüntetéseit.

 "A cannes-i filmfesztivál a szabadságról és a toleranciáról szól, ez a tökéletes helyszín az újonnan felfedezett szabadság megünneplésére abban a városban, ahol először tiltották be a burkinit" - mondta Rachid Nekkaz, az esemény szervezője a The Local nevű lapnak. Egyszerre provokatív és praktikus - mint annak idején a bikini Az eseményt péntekre tervezik, a tervek szerint nagyjából két óráig tart majd, mint egy átlagos film - pontosított a "nikáb Zorrójának" becézett Nekkaz. (Híradó - Local nyomán)