Csalás gyanújával nyomoznak az Együtt antikorrupciós politikusa ellen

2017.04.20

Az együtt IX. kerületi képviselője és szakszóvivője - akinek foglalatossága a korrupció elleni harc - úgy gondolta, hogy ennek ellenére, ő is megengedhet magának egy kis simlit.

A rendőrség szerint egyelőre ismeretlen tettes  az Együtt politikusának gépjárműjével követte el a csalást, aminek okán a kerületi Vagyonkezelő és Városfejlesztő Zrt. április 11-én feljelentést tett. A gépjárműre ingyenes parkolási engedélyt kértek a kerületbe, de az ehhez szükséges lakcímre csak az engedély kiállításáig volt bejelentve és a kijelentés után is ingyen parkoltak vele. Baranyi viszont azt álltja, hogy ő bejelentette a lakcímváltozást és nem érti az egészet.

A feljelentés szerint a parkolási engedély kiállítása után egy héttel megváltozott a kérelmező lakcíme.

A politikusnő természetesen nem tud a nyomozásról és azt mondta, hogy:

A lakcím változásomról haladéktalanul értesítettem a FEV parkolási divíziójának vezetőjét. Hogy pontosan mikor, azt nem tudom megmondani. A tavalyi parkolási engedély március 31-én járt le, azóta önkormányzati parkolóban parkolok."


Baranyi ezek okán kizártnak tartja, hogy kárt okozott volna az önkormányzatnak és mivel képviselőként lehetősége van méltányossági parkolási engedélyhez, ezért ezt kérni is fogja.

A Jobbik elnöke egyik törökországi előadásán elmesélt egy történetet egy isztambuli cipőárusról, akinek a bazárjában ott lóg egy fénykép róla - írta a Bors. A cipőárus ugyanis úgy hitte, hogy Vona egy turáni vezető.