Csalást kiált az MSZP a Józsefvárosi időközi választáson

2017.04.23

A Pesti Bulvár nevű portálra felkerült egy olvasótól kapott videó, ami Józsefvárosban készült, és amelynek tanúsága szerint férfiak arról beszélnek, hogy 2000 forintot kapnak, ha embereket visznek voksolni a kerületben. 

A hvg.hu arról értesült, hogy a Dankó utcában egy helyiek által jól ismert személy gépkocsival viszi a lakókat az egyik szavazóhelyiséghez, illetve hogy a körzet hajléktalanszállóján is meglepően megugrott az aktivitás. 

Az MSZP feljelentést tett a szavazók lefizetése miatt, a Fidesz pedig közleményben jelezte, hogy elfogadhatatlannak tartják a szavazók bármilyen törvénytelen eszközzel való befolyásolását, és felszólították a jelölteket és támogató pártjaikat, hogy fejezzék be a tisztességtelen kampányolást és őrizzék meg a választás tisztaságát.

Tényi István, a fel-és bejelentéseiről elhíresült magánszemély a Fővárosi Főügyészségen tett bejelentést, mert szerinte sajtóban szereplő tények és adatok felvethetik a választás, a népszavazás, a népi kezdeményezés és az európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény gyanúját.