Egyedül gyurcsányista nyugdíjasok akarnak baloldali kormányt

2017.03.30

Egyedül a 64 évnél idősebb korosztály az, ahol többségben vannak a balliberális kormányban bízó emberek, derül ki egy friss közvélemény-kutatásból.

A kormánypártok támogatottsága 30 százalékon áll, messze lehagyva a 9 százalékos Jobbikot. Vona szélkakas-politikája úgy tűnik óriási baklövés volt, ugyanis Vonáékat már a szocik is előzik, 10 százalékkal.


A teljes népességen belül a kamupártok közül a DK 4, az LMP 3, az Együtt 2, a Magyar Liberális Párt 1, a testnevelésből felmentett Momentumosok pedig 1 százalékot tudhatnak magukénak,. A bizonytalanok tábora 38 százalékra rúg.

A Republikon Intézet által végzett kutatás a különböző korosztályokat is figyelembe vette. Ezen adatok alapján az látszódik, hogy a kormánypártok támogatottsága kiegyenlített, egyedül a 64 évnél idősebbeknél vannak többségben azok, akik baloldali kormányzást szeretnének 2018-tól. Ez a tendencia a fiataloknál pont fordítva van: a 18-24 évesek, valamint a 35-44 évesek 85 százaléka jobboldali kormányt látna továbbra is szívesen.


A Jobbik azonban soha nem látott mélyrepülésbe kezdett a fiatalok körében. Míg korábban óriási népszerűsége volt a Jobbiknak a fiataloknál, addig most már csak minden egyedik ember szeretne Jobbik-kormányt.