Egyetlen forintot sem fizetett a Jobbik a plakátjaiért?

2017.06.12

Egyelőre nem tudni, mennyit fizetett a Jobbik a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahír Cityposter Kft.-nek és a Publimont Kft.-nek a "Ti dolgoztok...." óriásplakát-kampányért - írta a Népszava.

A Népszava úgy tudja, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyelőre nem talált olyan számlát a Jobbiknál,amely azt bizonyítaná, hogy a párt fizetett a "Ti dolgoztok...." plakátok kihelyezéséért.A napilap keddi számában megjelent információt egyelőre nem tudta megerősíteni az adóhatóságnál.

A cikkben emlékeztettek arra, hogy a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir Cityposter Kft.-nél és a Publimont Kft.-nél a Magyar Idők információi szerint költségvetési csalás gyanúja miatt indított nyomozást a NAV. Ezzel kapcsolatban a Mahir Cityposter ügyvezetője, Kovács István úgy nyilatkozott, hogy egy általános vizsgálat indításáról tud.

A Népszava szerint azért különös, hogy az adóhivatal munkatársai nem találtak fizetésre utaló számlát, mert május elején az ATV-ben Mirkóczki Ádám jobbikos képviselő konkrét számokról beszélt, azaz áprilisban 2468, míg májusban 2340 plakátot helyeztek ki.


Németh: Na, ezt hívják korrupciónak

Korábban Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke azt mondta a Jobbikról, hogy a plakátkampányuk "a korrupció melegágya". Hazudnak a plakátok számáról, arról, hogy kivel működnek együtt a kihelyezésükben és az árról is - sorolta, megjegyezve: reklámszakemberek legóvatosabb becslése szerint a plakátkampány 2,5 milliárd forintba kerülhet. A Jobbik éves állami támogatása 476 millió forint - hívta fel a figyelmet.

A politikus napnál világosabbnak nevezte, hogyezt Simicska Lajos nagyvállalkozó fizette- akinek "plakáthelyein kampányolnak" -, és ezért nyilván kért valamit cserébe. "Na, ezt hívják korrupciónak" - tette hozzá. Origo.hu