Egyre olvad Vonáék támogatottsága

2017.04.05

A heves vérmérséklet a politikában hatalmas bukáshoz vezet


Amikor egy plakáton bűncselekménnyel, konkrétan lopással vádolnak valakit, az kimeríti a nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás esetét - nyilatkozta lapunknak Futó Barnabás ügyvéd, a Jobbik új plakátkampánya kapcsán.Rágalmazás és személyiségi jog megsértése miatt is indíthatnának pert az érintettek a Jobbik új plakátjain szereplő állítások miatt - nyilatkozta lapunknak Futó Barnabás büntetőügyvéd. Szerinte, ha egy plakáton bűncselekménnyel, konkrétan lopással vádolnak valakit, az kimeríti a nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás esetét.
Hozzátette, polgári perben személyiségi jog megsértése miatt sérelemdíjat is megállapíthat ilyen esetben a bíróság. Futó szerint, ha a bíróság megállapítaná a jogsérelmet, az az egyre durvuló hangnemű kampányra is hatással lenne.
Kiszelly Zoltán politológus szerint a Jobbik plakátkampánya klasszikus populista recept, amelyben Vona Gáborék úgy rajzolják a köröket, hogy ők legyenek a többséggel, azaz a "nép pártján", az ellenfél pedig a kisebbséggel. Az elemző szerint a Jobbiknak muszáj volt kitalálni valamit, hiszen a Botka László-Gyurcsány Ferenc párharc elvonja előlük a közvélemény figyelmét, az általuk felvetett bérunió nem váltott ki semmilyen reakciót.
Vona Gáborék támogatottsága folyamatosan olvad, és nem lenne jó nekik ezzel a trenddel "elmenni nyári szabadságra". Észrevehetőnek kellene maradniuk, a pártelnöknek pedig népszerűségnövekedést felmutatni. A plakátok Simicska Lajos oszlopain jelentek meg, így a kapcsolat egyértelmű. Kiszelly szerint Simicska rosszul viseli a rá irányuló figyelmet, de a trágár megszólalások nem javítanak a helyzetén. Ezek spontán megnyilvánulások, amelyek átlépik a média ingerküszöbét, de mivel nem pozitív üzenetek, nem fognak támogatókat hozni sem neki, sem a Jobbiknak - mondta a politológus.
Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője blogbejegyzésében úgy fogalmazott, a Jobbikot nyíltan támogató oligarcha klán egyre elkeseredettebb és fejjel rohan a falnak. A heves vérmérséklet a politikában ugyanis mindig hatalmas bukásokhoz vezet, a vállalhatatlan megnyilvánulásaival kizárólag magának és az általuk favorizált Jobbiknak árt a Simicska család - tette hozzá az elemző, aki szintén felhívta a figyelmet, hogy a Jobbik az elmúlt időszak legnagyobb vesztesének számít, rövid idő alatt félmillió szimpatizánst vesztett, így egy mostani választáson lényegesen rosszabb eredményt érne el, mint 2014-ben.
Érthető tehát Simicska Lajos és fia kétségbeesettsége, igyekeznek ezt a Jobbik számára elkeserítő trendet megtörni - tette hozzá. https://magyarhirlap.hu/cikk/84506/Egyre_olvad_Vonaek_tamogatottsaga#sthash.icuqDvVi.dpuf 

Simicska oszlop
Simicska oszlop