Együtt tüntet a migránsokért Juhász Péter és Gulyás Márton

2017.04.15

Néhány tucatnyi ember, főleg külföldiek, és a baloldal pár emblematikus figurája a határok ellen tüntet Röszkén.

A tüntikéről Bakondi György tájékoztatta az MTI-t. Elmondása szerint a Soros-szervezet tagjai szervezetten, buszokkal, autókkal érkeztek a helyszínre. Így is mindössze nagyjából 85 ember gyűlt össze Röszkén, a Szent Antal téren nagyjából 85 ember gyűlt össze szombat délután.

Bakondi közlése alapján a résztvevők 60-70 százaléka külföldi, köztük vannak szerbek, olaszok, németek és spanyolok. Mellettük vannak ismertebb magyarok is, mint Juhász Péter, Gulyás Márton és Schilling Árpád rendező.

A belbiztonsági főtanácsadó elmondta, hogy a tüntetők röpcédulékat osztogatnak, "Nem kell határ", "Nem kell börtön" feliratokkal.

A tüntetés célja, hogy ne legyenek határok, ne legyen védekezés, mindenki korlátozás nélkül juthasson be az Európai Unió területére

- fogalmazott Bakondi György, aki úgy tudja, a demonstrálók azt tervezik, hogy Röszkéről a határ érintésével a tranzitzónához mennek.

Bakondi György kiemelte: a térségben megfelelő létszámú rendőri erő tartózkodik, akik minden provokáció ellenére, minden helyzetben fenn fogják tartani az államhatár védelmét.

888.HU MTI.HU


A Jobbik elnöke egyik törökországi előadásán elmesélt egy történetet egy isztambuli cipőárusról, akinek a bazárjában ott lóg egy fénykép róla - írta a Bors. A cipőárus ugyanis úgy hitte, hogy Vona egy turáni vezető.

A kormánypártok továbbra is stabilan őrzik vezető pozíciójukat, nem változtak érdemben az erőviszonyok - derült ki a Századvég legfrissebb pártpreferencia kutatásából. A választók 80 százaléka szerint a Fidesz-KDNP nyeri meg az áprilisi választást.

Vona Gábor, a Jobbik elnökének a vagyoni helyzete érdemben nem változott 2016-hoz képest, legalábbis ezt állítja. Tavaly vett egy legelőt, ami még most is a tulajdonában van, miközben továbbra sincsen semmilyen ingatlana és a képviselői fizetésén kívül jelentős bevétele. Nagy kérdés, hogy valójában kinél is lakik. Zavaros ingatlanhelyzetét tehát...