Elképesztő a Jobbik pálfordulása

2017.04.27

A Jobbik a nemzeti érdekeket képviselő kormányt támadja - hangsúlyozta Hidvéghi Balázs

A Fidesz elképesztőnek nevezte a Jobbik pálfordulását, és úgy vélte, ahelyett, hogy a kormány bevándorlás-politikája mellé állna inkább a nemzeti érdekeket képviselő kormányt támadja.

Hidvéghi Balázs, a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója ezt arra reagálva közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy Bana Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője azt mondta, a kormány és Orbán Viktor miniszterelnök csak a kommunikációs térben lép fel a magyar érdekek mellett, a valóságban azt nem védelmezi azokat. Példaként említette, hogy a kormányfő szerdai európai parlamenti meghallgatásán nem állt ki az olyan "döntő jelentőségű ügyekben", mint például a bérunió és a magyar termőföld kérdése.

A Fidesz kommunikációs igazgatója reagálásban azt írta, a brüsszeli vita tétje, hogy Brüsszel és Soros György rá tudja-e kényszeríteni hazánkra a brüsszeli bevándorlás-politikát és a migránsok betelepítését.

A Jobbik a nemzeti érdekekről "papol", miközben a szocialistákkal együtt nem szavazták meg a migránsok betelepítését megtiltó alkotmánymódosítást - olvasható a Fidesz közleményében.