„Ez a normalitás győzelme” Elmarasztalták Soros vallásgyalázó álciviljeit

2017.04.15

Megsértették a keresztény közösségeket tavalyi megmozdulásukkal az abortuszpárti tüntetők - állapította meg a Fővárosi Ítélőtábla.

Immár papírjuk is van a magukat jogvédőnek nevező álcivileknek arról, hogy jogsértők - jelentette ki sajtótájékoztatóján Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke, annak kapcsán, hogy a Fővárosi Ítélőtábla kimondta: egy évvel ezelőtt az abortuszpárti tüntetők megsértették a katolikus vallási közösséget. A verdiktet a normalitás győzelmének nevező elnök felidézte, George Soros "fizetett aktivistái a budapesti lengyel nagykövetség előtt vallásgyalázó, abortuszpárti demonstrációt hajtottak végre". Másokat hitükben, meggyőződésükben sértettek, méltóságukban megaláztak, például azzal, hogy egyikük püspöki ruhában cukorkát osztogatott, amelyre "abortusztabletta" volt írva, és úgy tett, mintha a misénél használatos ostyát, az oltári szentséget osztogatta volna.

Az eset nyomán tizenkétezer tiltakozó aláírás gyűlt össze, az IKSZ pedig feljelentést tett. Első fokon felmentő ítélet született, a táblabíróság azonban a héten jogerősen is kimondta, hogy az abortuszpárti tüntetők súlyosan sértő, és kifejezésmódjában indokolatlanul bántó magatartásukkal nagy nyilvánosság előtt megsértették a katolikus vallási közösséget, ennek folytán a közösségi tagjait. Az alperest továbbá bocsánatkérésre és hatszázezer forint sérelemdíj megfizetésére kötelezték.

Nacsa úgy fogalmazott, a "tolerancia bajnokai oklevelet kaptak arról, hogy intoleránsak". Az elnök szerint a liberális, Soros által gründolt civil szervezeteknek meg kell érteniük, hogy az emberi élet fontosabb az emberi jogoknál, a többség biztonsága fontosabb a kisebbség vágyainál, és a nemzetállamok szuverenitása fontosabb a multikultinál.

A Jobbik elnöke egyik törökországi előadásán elmesélt egy történetet egy isztambuli cipőárusról, akinek a bazárjában ott lóg egy fénykép róla - írta a Bors. A cipőárus ugyanis úgy hitte, hogy Vona egy turáni vezető.

A kormánypártok továbbra is stabilan őrzik vezető pozíciójukat, nem változtak érdemben az erőviszonyok - derült ki a Századvég legfrissebb pártpreferencia kutatásából. A választók 80 százaléka szerint a Fidesz-KDNP nyeri meg az áprilisi választást.

Vona Gábor, a Jobbik elnökének a vagyoni helyzete érdemben nem változott 2016-hoz képest, legalábbis ezt állítja. Tavaly vett egy legelőt, ami még most is a tulajdonában van, miközben továbbra sincsen semmilyen ingatlana és a képviselői fizetésén kívül jelentős bevétele. Nagy kérdés, hogy valójában kinél is lakik. Zavaros ingatlanhelyzetét tehát...