“Ez nem Sorosról szól, ez burkolt zsidózás!” Mesterházy Attila

2017.04.04

A lex CEU miatt burkolt zsidózással vádolta meg a kormánypárti honatyákat Mesterházy Attila, az MSZP országgyűlési képviselője a PestiSrácok.hu hétfői Villámvita című parlamenti műsorában. Mesterházy Attila mellett Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára volt Szarvas Szilveszter vitapartnere, a KDNP-s politikus azonnal visszautasította a szocialista képviselő vádjait.

A nagy szócsata és a parádés vita azok után bontakozott ki, hogy Mesterházy Attila közölte: "A kormánypárti képviselőknek nem Soros pénzével van problémájuk, mert nem is utalták vissza a Soros-ösztöndíjakat, hanem burkolt zsidózás folyik. Amikor Soros Györgyözünk, akkor ez is benne van a fideszesek gondolataiban" - fogalmazott Mesterházy Attila.

"Felháborító, hogy amikor egy párt képviselője nem tud egy szakmai érvet mondani az adott törvénymódosítással kapcsolatban, akkor burkolt zsidózásról beszél" - reagált Rétvári Bence. Az MSZP-s politikus fenntartotta, hogy szerinte zsidózásról szól az egész törvényjavaslat.

"Nevetséges. Ezt a szót, hogy antiszemitizmus, nem lehet mindenre ráhúzni" - szögezte le Rétvári Bence.

A Villámvitában az EMMI államtitkára arra kérte Mesterházy Attilát, hogy a törvénymódosítás szövegében mutasson rá azokra a pontokra, ahol szerinte megsértik az oktatás szabadságát, ahol korlátozzák a szabad oktatást, de Mesterházy Attila úgy válaszolt, az egész szöveget ki kellene dobni a kukába.

Ha csak egy videót néz meg a lex CEU-ról, akkor az elsőosztályú vita miatt ez legyen az!

https://pestisracok.hu/ez-nem-sorosrol-szol-ez-burkolt-zsidozas-ps-villamvitaban-esett-egymasnak-retvari-bence-es-mesterhazy-attila/