Ezt tette apja holttestével Észak-Korea diktátora

2017.05.07

A "Féregként" is emlegetett egykori kosarassztár, Dennis Rodman sokkoló részleteket osztott meg észak-koreai látogatásairól.

Az egész világot megdöbbentette, amikor Dennis Rodman, az NBA agyontetovált egykori sztárja elfogadta a nagy kosárrajongó hírében álló Kim Dzsong Un meghívását Phenjanba. Most, amikor kebelbarátja az atomháború köszöbére vezette országát, Rodman a New York Postnak nyilatkozott észak-koreai tapasztalatairól.

"A kis haverom olyan, mint bárki más, nem akar ő lebombázni senkit" - mondta a volt sportoló a világ egyik legkegyetlenebb diktátoráról. Rodman szerint Kim imádja Amerikát, amit az is bizonyít, hogy folyamatosan a nyolcvanas évek nyugati slágereit hallgatja. 2013 óta hat alkalommal járt a rémuralom alatt élő országban, de azt állítja, az évek alatt sokat javult a helyzet.

"Az első látogatás alatt minden olyan... kommunista volt. Mint a Walking Deadben. De mire harmadszor kiutaztam, minden megváltozott. Hotelek, víziparkok, síparadicsomok" - áradozott a sportoló, akinek azért így is maradtak rossz emlékei.

A phenjani mauzóleumban neki is meg kellett látogatnia Kim véreskezű apjának és nagyapjának holttestét. "Ott voltak kiállítva a terem közepén lefagyasztva... Alig akartam elhinni. Naponta 150 ezer ember megy a holttestekhez feketébe öltözve, ott zokognak."

Rodman számára sokkoló volt látni a lefagyasztott hullákat, de ennek ellenére sem tartja őrültnek Kimet, aki a hírek szerint emberek millióit tartja munkatáborokban. Ripost.hu