FEJLESZTÉSI PROGRAMOT DOLGOZ KI A KORMÁNY A KISEBB TELEPÜLÉSEKNEK IS

2017.03.12

A megyei jogú városok után fejlesztési programot dolgoz ki a kormány a kisebb települések számára is - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden Királyhegyesen.

A megyei jogú városok közül húsz településsel már megállapodott a kormány a fejlesztésekről - mondta Lázár János a Csongrád megyei községben tartott lakossági fórumán, mintegy százfős hallgatóság előtt. Hozzátette: a következő hónapokban a miniszterelnök ellátogat a maradék három városba, legközelebb Salgótarjánba, még márciusban.

A következő időszakban meg kell vizsgálni melyek azok a 10 és 50 ezer közötti lakosú városok, amelyek az oktatásban, a kultúrában vagy a gazdaságban kiemelt szerepet töltenek be. Ezekben érdemes speciális fejlesztési programot indítani - közölte a politikus.

A kormány szeretné, ha a települési önkormányzatokkal a fejlesztéspolitika területén újabb szövetséget tudna kötni, és ennek érdekében jelentős forrásokat is kész mozgósítani - hangsúlyozta Lázár János.

A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus közölte, a fejlesztések nemcsak a városokat, hanem a nagyközségeket, falvakat is érintik. Hozzátette: a kormány különös figyelmet szentel az ezer fő alatti településekre, mint amilyen Királyhegyes is.