A kormány ne fizessen a Helsinki Bizottságnak!

2017.03.31

Nem szabad a magyar emberek pénzéből támogatni a "migránsbizniszt" - emelte ki Halász János


A Fidesz-frakció arra szólítja fel a kormányt, hogy ne fizesse ki a Magyar Helsinki Bizottságnak a két bangladesi migráns ügyében a strasbourgi bíróságon megítélt pénzt, és nyújtson be fellebbezést a döntés ellen.

"Fizessen Soros, van neki elég pénze" - fogalmazott Halász János, a frakció szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján, ahol azt mondta: nem szabad a magyar emberek pénzéből támogatni a "migránsbizniszt".

Emlékeztetett, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága - nem jogerős döntésében - arra kötelezte a kormányt, fizessen a két kiutasított bangladesi migránst képviselő Magyar Helsinki Bizottságnak perköltségként 2,7 millió forintot. Emellett a bangladesieknek is járna 6 millió forint, pedig senki nem tudja, hogy a két érintett merre van a világban - tette hozzá a frakciószóvivő.

A Magyarországot elmarasztaló bírósági ítéletet elvileg és jogilag is nonszensznek minősítette a politikus, mert szerinte az európai uniós szabályok betartásáért akarják megbüntetni Magyarországot.

Azt mondta: az ítélet egyértelműen megmutatta, hogy létezik egy "nemzetközi migránsbiznisz", és "a Soros-szervezetek ebben nyakig benne vannak".

Halász János felháborítónak nevezte, hogy "az embercsempészek után a Soros-szervezetek is pénzt szeretnének keresni a bevándorláson".

Szerinte a "migránsbiznisz" itt nem érne véget, mert ha minden ilyen ügyben támadni fogják Magyarországot, akkor 40-50 milliárd forintot is elvehetnek a magyaroktól. Ugyanis körülbelül 15 ezer hasonló ügy van: 10 ezer bevándorló jogosulatlan menekültkérelmét utasították vissza a magyar hatóságok, és több mint 5 ezer illegális bevándorlót vettek őrizetbe - fejtette ki a szóvivő.

"Ha minden ügyben megtámadják Magyarországot, az szép summa a Soros-szervezetnek" - fűzte hozzá.

Külföldi egyetemek - köztük a "Soros-egyetem" - nem tartották be a magyar törvényeket

Halász Jánost kérdezték a külföldi egyetemekkel kapcsolatban tervezett törvényi változtatásról, amelyről azt mondta: külföldi egyetemek - köztük a "Soros-egyetem" - nem tartották be a magyar törvényeket, "ez csalás". Szavai szerint maga a Közép-európai Egyetem (CEU) rektora ismerte el a törvényszegést, amikor elmondta, hogy az intézmény külföldön sehol, az Egyesült Államokban sem folytat képzést, mégis Magyarországon amerikai diplomát is ad. Ez nem fair a magyar egyetemekkel szemben - jegyezte meg.

Arról is faggatták a szóvivőt, nem tart-e attól, hogy Romániában esetleg egy hasonló törvény alapján erdélyi magyar egyetemeket zárnának be. Erre nemmel válaszolt, mert - mondta - az ottani magyar egyetemek maradéktalanul betartják a román törvényeket.

https://magyarhirlap.hu/cikk/84135/Fidesz_A_kormany_ne_fizessen_a_Magyar_Helsinki_Bizottsagnak#sthash.j7YOB7KL.dpuf