Gyilkosok, szexuális erőszaktevők és drogkereskedők is jönnek Európába a migránsokkal

2017.04.25

Ma már nem kérdés, hogy az Európa felé özönlő migránsok között bűnözők és terroristák is találhatók. Az elmúlt két évben az illegális migráció növekedésével megnőtt az olyan bűncselekmények száma, amelyek konkrétan bevándorlókhoz köthetőek, és magyar állampolgárok vagy külföldiek sérelmére történtek. Nem csak a "halálkamion" szervezője, hanem gyilkosok, erőszaktevők, rablók is vannak köztük. 

Napvilágra került egy lista, amely olyan emberek nevét tartalmazza, akik a bevándorlási hullámmal érkeztek Magyarországra, és súlyos bűncselekményeket követtek el szülőhazájukban vagy Magyarországon. Az Origo birtokába került, a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal (BMH) adataira támaszkodó, néhány oldalas anyagban az olvasható, hogy az elmúlt két évben az illegális migráció növekedésével megnőtt az olyan bűncselekmények száma, amelyek konkrétan bevándorlókhoz köthetőek, és magyar állampolgárok vagy külföldiek sérelmére történtek. A dokumentum összesen 22 nevet tartalmaz, többen emberölés miatt, mások szexuális erőszak vagy éppen kábítószer-kereskedelem miatt szerepelnek a gyűjtésben. Az internetes portál részletesen is bemutat néhány esetet, a neveket a jogszabályoknak megfelelően monogrammal szerepeltetve. L. S. afgán állampolgár, a 71 menekült halálát okozó "halálkamion" szervezője 2013. március 13-án nyújtott be menekültkérelmet, miután Szerbia felől illegálisan átkelt a határon, a magyar hatóságok pedig igazoltatták. Arra hivatkozva kért menekültstátust, hogy szülőföldjén tálibok üldözték. A menekültügyi hatóság ezt elfogadta, és 2013. július 15-én oltalmazottként ismerték el. M. C. afgán állampolgár, Németországban emberölést követett el. A férfi 2016. szeptember 2-án nyújtotta be elismerés iránti kérelmét a BMH-nál, miután egy nappal korábban, hajnali fél kettőkor Kelebia vasúti határátkelőjénél a belgrádi vonaton igazoltatták. A papírokban az olvasható, hogy a BMH "a kidolgozott protokoll szerint" tájékoztatta a TEK-et és az Alkotmányvédelmi Hivatal illetékeseit, előbbitől pedig az a visszajelzés érkezett, hogy M. C.-t a német társszervek keresik, mert az ottani szálláshelyükön egy holttestet találtak, aki feltehetően az afgán férfi felesége volt. Németország nemzetközi elfogatóparancsot adott ki M. C. ellen. A gyerekei a fóti Károlyi István Gyermekközpont gondozási helyére kerültek 2016 szeptemberében.

Forrás: Reuters
Forrás: Reuters

A. I. nigériai állampolgár, emberölés feltételezett elkövetője szintén Szerbia felől lépett be illegálisan Magyarországra 2015. július 22-én. A magyar hatóságoknak előadta, ő egy "Vámpír" nevezetű bűnözői szervezet második számú vezetője, a csoport emberölésekből és emberrablásból tartotta fent magát Nigériában. W. A. pakisztáni állampolgár, felfegyverkezve elkövetett rablást követett el. Budapesten a VIII. kerületi Karácsony Sándor utcában késsel kirabolt egy járókelőt. M. P-P. kameruni állampolgár, erőszakos közösülés feltételezett elkövetője. Ő a Pest megyei Kartal egyik családi házában fenyegetéssel kényszerített közösülésre egy 18. életévét még nem betöltött sértettet, majd eltűnt. J. I. afgán állampolgár a Bokréta Gyermekotthonban késsel, bottal és ököllel bántalmazta két társát. H. Y. afgán állampolgárt jogerősen elítélték kétrendbeli szeméremsértésért. Ő volt az, aki Bicskén 2016. május 30-án egy dohányboltban a nemi szervét mutogatta az eladó hölgynek. Menekültkérelmét egyébként vallási alapon nyújtotta be. Tavaly júliusban szabadult, az utolsó tájékoztatás szerint jelenleg hajléktalan.

A. H. A. szomáliai állampolgárt oltalmazottként ismerték el 2016 októberében. A BRFK felderítő osztálya értesítette a menekültügyi hatóságot, hogy szeméremsértés miatt eljárás folyik vele szemben, de például kábítószer-birtoklás kapcsán is zajlik vele kapcsolatban nyomozás. S. S. K. afgán állampolgár bűnlajstromában embercsempészet és kábítószer-kereskedelem is szerepel. C. M. A. szomáliai állampolgár, 2016 októberében került Bicskére, ahol hét irányított késszúrással támadt egyik társára. Jogerős ítélet még nem született az ügyében.

Magyaridok.hu